Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Liptáci potrebujú trojbodový impulz. S Martinom

Do sezóny vstúpili sympatickým svižným krokom a patrili k najpríjemnejším prekvapeniam prvej polovice základnej časti.

23.01.2017 17:40
MHk 32 Liptovský Mikulᚹ Foto: ,
Hráči MHk 32 Liptovský Mikuláš sa tešia z gólu.
debata

V úvode decembra im po 27. kole patrila solídna piata priečka len o skóre za štvrtou Žilinou. Teraz sa trápia a klesli už na predposledné miesto.

Hokejisti Liptovského Mikuláša zažívajú v Tipsport Lige najhoršiu krízu. Nedeľňajšia prehra 2:4 v Martine bola už šiesta za sebou. Nepríjemná séria, počas ktorej nezískal nováčik ani bod, sa citeľne podpísala aj pod umiestnenie Liptákov. Pred ďalším nováčikom na poslednej desiatej priečke Novými Zámkami už majú zverenci Róberta Spišáka len tri body k dobru.

„Všetci sledujeme tabuľku a veľmi dobre vieme, ako hlboko sme klesli. V pondelok sme si povedali pár slov o tom, ako chceme hrať. Azda padnú na úrodnú pôdu. Atmosféra je síce trochu horšia ako pred Novým rokom, ale hlavy rozhodne nevešiame. Chceme prelomiť nepríjemnú šnúru a začať bodovať. Najlepšie už v utorok s Martinom,“ tvrdí jeden z lídrov mužstva Martin Kriška. Čo ubíja Liptákov viac – šesť prehier za sebou alebo pád takmer na dno tabuľky? „Ide to jedno s druhým. Žiadna prehra na psychike nepridáva. Keď k tomu ešte klesnete v tabuľke poriadne dole, je to o to horšie. Ešte šťastie, že odstupy medzi tímami nie sú veľké,“ naznačuje 32-ročný odchovanec klubu, ktorý sa vrátil po štvorročnej anabáze v Kazachstane.

Podobnú krízu, ako teraz zažívajú v Liptovskom Mikuláši, si už pretrpeli v Trenčíne i Poprade a oba tímy si odvtedy výrazne polepšili. „Nedá sa len vyhrávať. Na každého príde počas sezóny kríza. Najhoršie je, že nám sa to prihodilo takto ku koncu základnej časti,“ vysvetľuje Kriška.

Jeho spoluhráči sa viac trápia v koncovke než v prvej polovici ročníka a z mužstva akoby postupne vyprchal nováčikovský elán. „Keby sme vedeli, v čom je problém, tak by sme to odstránili už dávno. Pravda je, že sme prestali hrať hokej z úvodu sezóny. Vtedy zaberal každý, ako najlepšie vedel. Teraz zväčša zahrá dobre jedna päťka. Musíme sa vrátiť k tomu, čo nás zdobilo a ešte viac bojovať. Nemáme totiž hráčov, ktorí by troma gólmi rozhodovali zápasy. Každý musí začať od seba a zbaviť sa svojich chýb,“ naznačuje člen produktívnej formácie Uram, Matúš Sukeľ, Kriška.

„To, že sa darí našej formácii je plus, ale keď prehrávate zápasy, ktoré by sme mali vyhrávať, je to slabá náplasť,“ reaguje tretí najproduktívnejší hráč mužstva.

Veľmi dobre si uvedomuje, že tím potrebuje nutne vyhrať, aby sa nakopol. Ideálnu príležitosť na to má už v utorok o 17.00, privíta v dohrávke 15. kola Martin. Práve na ľade tohto súpera v nedeľu zaváhal, o to vyššiu motivácia uspieť má.

„Všetci v lige sa už dobre poznajú. S Martinom teraz odohráme dva zápasy za tri dni. Dúfam, že doma konečne získame tri body. Nemáme žiadne ultimáta, ale našu situáciu si uvedomujeme,“ dodáva Kriška.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport extraliga