Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Musíme popracovať na zakončení, vraví Martinčan Galamboš

Devätnásť strelených gólov v ostatných desiatich dueloch je slabá vizitka. V decembri si hokejisti Martina užívali štvorzápasovú víťaznú sériu a piate miesto v tabuľke Tipsport Ligy.

16.01.2017 22:18
Peter Galamboš Foto: ,
Peter Galamboš.
debata

Po nej však v desiatich stretnutiach prišlo osem prehier, z ktorých získali iba šesť bodov. Ostatné dva si pripísali po nedeľňajšom netradičnom víťazstve vo Zvolene 1:0 po samostatných nájazdoch.

„Spomínam si na rôzne zápasy, kedy padol jeden, alebo dva góly. Ale aby sa rozhodlo po bezgólovej remíze v nájazdoch, to je aj pre mňa novinka,“ smeje sa Peter Galamboš. Ako videl víťazný zápas svojho tímu?

„Bolo to najmä o defenzíve a výborných brankároch. Mali sme viacero presilových hier, mrzí nás najmä nevyužitá v predĺžení. Mohli sme rozhodnúť, nepremenili sme vyloženú šancu. Na druhej strane Zvolen nedal trestné strieľanie šesť sekúnd pred koncom,“ hodnotil stretnutie kapitán Martina.

Zápas nakoniec rozlúsklo trio Martinčanov Pokrivčák, Rzavský, Koyš. Všetci traja v nájazdoch prekonali výborne chytajúceho Šimka, z domácich uspel iba Šišovský.

„Mišo Dzubina bol náš najlepší hráč. Pochytal viacero vyložených šancí a držal naše bodové nádeje počas celého zápasu. V nájazdoch inkasoval iba raz, zápas mu vyšiel náramne,“ pochválil svojho spoluhráča, ktorý kryl všetkých 29 zvolenských striel.

Martin má druhú najhoršiu presilovú hru v lige (14,4%), v oslabeniach (79%) je dokonca posledný. Najväčším problémom je však podľa Galamboša slabá gólová produkcia.

„Už niekoľko zápasov sa trápime v zakončení, nie je to nič nové. Nakoniec sa nám vždy nejako podarí prekonať súperovho brankára, ale príliš nám to nejde. Vo viacerých zápasoch hráme dobrý hokej, nepremeníme však šance. Potom urobíme chybu, ktorú súper potrestá a prehráme. Máme teraz pár dní na to, aby sme na tom popracovali a v piatok proti Banskej Bystrici opäť bodovali naplno,“ dodal 27-ročný útočník.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MHC Martin #Peter Galamboš