Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nálada v Poprade graduje každým víťazstvom, vraví navrátilec Svitana

Po tri a pol roku strávenom v zahraničí sa v januári vrátil domov pod Tatry. Svojmu materskému klubu výrazne pomáha k posunu tabuľkou nahor.

16.01.2017 21:18
Patrik Svitana Foto: ,
Zľava: Patrik Svitana z HK Poprad a Mathew Maione z HC ‘05 iClinic Banská Bystrica počas hokejového zápasu 39. kola Tipsport ligy HK Poprad – HC ‘05 iClinic Banská Bystrica.
debata

„Čo ma priviedlo domov? Vrátil som najmä kvôli záujmu Popradu. Zvrtlo sa to veľmi rýchlo a nakoniec som nemal nad čím rozmýšľať,“ tvrdí útočník Patrik Svitana (28). V piatich zápasoch prispel k štyrom víťazstvám štyrmi gólmi a dvoma asistenciami.

V nedeľu ste doma zdolali nebezpečnú Banskú Bystricu presvedčivo 4:1. Čo rozhodlo o výsledku?
Zápas sme nezačali celkom podľa predstáv, prehrávali sme 0:1, ale podarilo sa nám rýchlo vykresať nádej vyrovnávajúcim gólom. Šli sme stále za svojím cieľom vyhrať a hlavne dodržiavali taktiku, ktorú sme si v kabíne povedali. Pre nás je cenné každé víťazstvo aj každý bodík, pretože tabuľka je veľmi vyrovnaná až po posledné miesto.

Poprad vyhral osem z ostatných desiatich stretnutí. Aká je momentálne nálada v kabíne?
Vládne tam veľmi dobrá atmosféra. Je tu super partia chalanov, ktorí chcú pracovať na stanovených cieľoch a urobiť pre ich naplnenie maximum.

Vládla spokojnosť medzi spoluhráčmi už pri vašom príchode do klubu?
Naskočil som do rozbehnutého vlaku. Atmosféra sa príliš nemenila, keďže chalani už mali za sebou sériu víťazstiev. Každým jedným úspechom nálada v šatni graduje.

Vyšvihli ste sa už na piate miesto. Ako vysoko môže Poprad rúbať?
Snažíme sa získať každý bod a čím vyššie sa pred play off dostaneme, tým lepšie. Konkrétny cieľ na umiestnenie si nedávame.

Čomu vďačí Poprad za výrazne zlepšené výsledky?
Hráme to, čo si tréner predstavuje a na každom tréningu pracujeme na taktike, aby to v zápasoch vyzeralo čo najlepšie a zodpovedne.

Ako ste spokojný s vlastným návratom do materského klubu?
Doma je doma! Takže som, pochopiteľne, spokojný. Zvlášť, keď sa nám darí zbierať víťazstvá. Samozrejme, tešia ma aj moje výkony, najmä to, že k výhram prispievam bodmi.

Predošlé tri sezóny ste zakončili zhodne titulom – dvakrát v Kazachstane, raz v Poľsku. Už vás niekto podpichol, či prinesiete šťastie aj Popradu?
(smiech) Práve včera ma kamarát podpichol, že by to chcelo titul… Najprv ma to rozosmialo, ale všetko je možné. Prečo sa o to nepokúsiť?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Poprad #Patrik Svitana