Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Surový: Z gólov sa tešia deti. Mne ide o tímový úspech

Vrátil sa domov, aby priviedol materský klub k vytúženému titulu. Hokejistom Banskej Bystrice to pod vedením kapitána Tomáša Surového (35) zatiaľ vychádza podľa predstáv.

14.11.2016 18:00
Tomáš Surový Foto: ,
Tomᚹ Surový.
debata

Po 19 kolách Tipsport Ligy sú na čele tabuľky so sedembodovým náskokom pred Košicami. "Sme veľmi radi, že sa nám darí.

Nič však nepreceňujeme a pozeráme sa vždy len na jeden krok vpred," hovorí s 26 bodmi (9+17) tretí najproduktívnejší hráč súťaže.

Vyhrali ste deväť stretnutí za sebou. Aký to má vplyv na atmosféru v kabíne?
Zo série máme radosť, ale ku každému súperovi pristupujeme s pokorou a rešpektom. Sami sme zvedaví, ako nám to pôjde ďalej. Už od pondelka myslíme na zajtrajší veľmi ťažký domáci zápas. Privítame silné Košice. Hráme každý zápas naplno, aby sme si udržali prvú priečku. Konkurencia je veľká.

V nedeľu ste zdolali majstrovskú Nitru (4:1). Ako sa vám pozdávala úroveň súboja dvoch elitných mužstiev?
V Nitre je každý zápas veľmi náročný. Domáci majú veľmi kvalitné mužstvo. Sme radi, že sme tam vyhrali. Bol to kvalitný zápas. Bodaj by takých bolo v lige čo najviac. Posúvajú ďalej mužstvá aj hráčov.

V čom sú prednosti banskobystrického kádra?
Som spokojný s tým, ako funguje mužstvo v kabíne aj na ľade. Ukazuje sa, že tréneri a manažment mali pri výbere nových hráčov dobrú ruku. Chlapci sa v jednotlivých formáciách navzájom typologicky dobre dopĺňajú a začína fungovať i potrebná chémia. Len na tom musíme ďalej pracovať – využívať prednosti jednotlivcov, a to čo nefunguje, odstrániť. Skvelú prácu odvádzajú aj mladší hráči. Vidieť ich progres. K výsledkom pomáhajú rovnakým dielom ako starší a skúsenejší. U nás je všetko o tímovej práci.

Hovorí sa v Banskej Bystrici o titule?
Po dvoch účastiach vo finále nemôžeme mať iný cieľ. O titule však zbytočne nehovoríme, len na ňom pracujeme. S pokorou ideme každý deň na štadión a snažíme sa krok za krokom približovať k cieľu. Hoci väčšina práce nás ešte len čaká.

V drese materského klubu ste sa po viacerých sezónach začali bodovo výraznejšie presadzovať. Čím to je?
V predošlých rokoch som mal zväčša iné úlohy a šlo aj o trochu inú súťaž. To ide spolu ruka v ruke. No nejako veľmi už vlastnú produktivitu neprežívam. V prvom rade ma teší, že sa darí celému mužstvu. Chceme dosiahnuť tímový úspech. To je najdôležitejšie. Individuálne veci idú bokom. Väčšiu radosť z gólov a bodov majú len deti. No aj ony sa najviac tešia z výbornej atmosféry na štadióne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Surový #HC 05 Banská Bystrica