Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koyš: Trénerovi sa odvďačujem za dôveru

Do Martina ho pritiahol z Popradu tréner Pavol Paukovček a našiel mu miesto v prvej formácii.

19.10.2016 08:00
Patrik Koyš Foto: ,
Patrik Koyš.
debata

Šikovný útočník Patrik Koyš (20) sa mu za dôveru odpláca najlepším spôsobom. V 14 zápasoch strelil 8 gólov a na 10 prihral, vďaka čomu sa po nedeľňajšom kole hokejovej Tipsport Ligy usadil na čele bodovania.

„Keď tréner vidí, že na to máte a dá vám šancu, je už len na vás, aby ste ju využili a chytili sa,“ vraví bronzový medailista z juniorského šampionátu spred necelých dvoch rokov.

Čo to pre vás znamená, že ste aktuálne najproduktívnejší v súťaži?
Neprikladám tomu veľký význam. Pochopiteľne, teší ma to, ale nezakladám si na individuálnych štatistikách. Stále je len začiatok ligy. Iné by bolo, keby som tam vydržal až do konca.

Naznačil vám tréner Paukovček, že od vás očakáva vysokú produktivitu?
Tréner si ma vytiahol už z Trenčína, kde som počas minulej sezóny veľa nehrával. Vzal ma do Popradu, tam mi dali šancu v prvých dvoch lajnách. Asi sa trénerovi moja hra páčila, preto si ma vzal v lete aj do Martina. Vedel som, že chce, aby som hral prím. Som rád, že mu dôveru splácam. Keď ste mladý chalan, šupnú vás do štvrtej päťky a na ľad sa dostanete šesťkrát za zápas, je ťažké niečo urobiť. Teraz hrám s Vítom Bílkom, Radom Heizerom a v obrane je za nami Jano Tabaček. To sú skúsenosti na nezaplatenie. Učím sa od nich a som rád, že im aj ja pomáham.

Tešia sa aj skúsení borci okolo vás z toho, že sa vám tak darí?
S Radom Heizerom sme hrali spolu, s drobnou prestávkou, už od môjho príchodu do Popradu. Stále mi vraví, že na mne „robí“ už druhý rok. Samozrejme, ide o zábavu. Teší ich, že sa darí mne, mužstvu i našej päťke.

Pred desiatimi dňami ste strelili Popradu hetrik. Mali ste zvýšenú motiváciu?
Potešilo ma to. Bol to môj prvý hetrik v seniorskej kariére (usmieva sa). Vždy je to trochu iné, keď nastúpite proti svojmu bývalému tímu. S niektorými chalanmi som si napísal, ale keď sa hodí buly, je to už zápas ako každý iný.

Martinu patrila pred utorňajšími dohrávkami piata priečka. Vládne spokojnosť?
Je to super. Hráme celkom dobrý a útočný hokej. Naša hra sa zlepšuje každým zápasom. Dvakrát sme dostali trochu viac gólov, ale v nedeľu v Banskej Bystrici to nebolo také zlé, ako hovoril výsledok 2:6. V Košiciach sme vybuchli. Inak sme celkom spokojní. Azda to bude pokračovať, no liga je veľmi vyrovnaná. Tímy na štvrtej až deviatej priečke delí len pár bodov. Prehráte dva-tri zápasy a ste dole.

Prešli ste projektom extraligovej dvadsiatky. Čo hovoríte na súčasné trápenie vašich nasledovníkov?
Majú to veľmi ťažké. V deviatich stretnutiach nezískali ani bod, nestrieľajú góly. Azda už niekomu nejaký bodík uchmatnú. No keď sa nepresadia vpredu, tak to nepôjde. Držím im palce, nech to zlomia.

Čo s dvadsiatkou spraví jedno víťazstvo?
Veľmi veľa. V projekte som strávil dve sezóny. V prvej sme mali silnú zostavu a získali 19 bodov, ďalší rok už len sedem, ale každý jeden vždy poteší a zlepší atmosféru. Všetko sú to mladí chalani, ktorí zväčša predtým nikdy nehrali extraligu. Prechod z juniorky je náročný. Keď vyhrajú, nakopne ich to. Verím, že to príde.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Poprad #Patrik Koyš