Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lukáš Dubeň zo Zvolena: Bola to gólová premiéra ako zo sna

Premiérové tri góly v hokejovej Tipsport lige dosiahol vo veľmi krátkom čase. Za necelých jedenásť minút sa obranca Zvolena Lukáš Dubeň (20) hetrikom zapísal do streleckej listiny a výraznou mierou tak prispel k nedeľňajšiemu triumfu svojho tímu nad Trenčínom 4:3.

10.10.2016 19:10
Lukáš Dubeň Foto:
Lukáš Dubeň zo Zvolena.
debata

„Bolo pre mňa veľkým prekvapením, že sa mi to podarilo v takom rýchlom slede,“ prezradil rodák z Považskej Bystrice, ktorý svoju kariéru odštartoval práve v Dukle.

Tri body ste získali zásluhou vášho prvého hetriku v najvyššej súťaži. Hodnotí sa víťazstvo nad Trenčínom o to radostnejšie?
Určite. Predviedli sme kolektívny výkon, bojovali dokonca a zaknihovali plný bodový zápis. Určite ma potešilo, že som dokázal trikrát prekonať súperovho brankára a pomôcť tak tímu. Dodá mi to pohodu do ďalších zápasov.

Ako ku gólom došlo?
Mal som aj kusisko šťastia, no to k hokeju patrí. Pri prvom som puk nahodil na bránku a padlo to tam. Druhý prekĺzol brankárovi medzi nohy a víťazný som strelil pri signalizovanom vylúčení od modrej čiary.

Podaril sa vám niekedy taký husársky kúsok?
Tri góly za necelých jedenásť minút? Asi ešte nie, možno keď som bol piatak alebo šiestak. Bolo to pre mňa veľké prekvapenie, že som to stihol v takom rýchlom slede.

Ako ste prežívali prvý hetrik v extralige?
Bol som veľmi šťastný. Dá sa povedať, že to bola gólová premiéra ako zo sna. Zaznamenali sme body, o to viac sa teším. Víťazstvo je dôležitejšie ako individuálne štatistiky.

Pokladník vám už určite povedal, koľko vás prvé tri góly v najvyššej súťaži budú stáť. Čo to bude?
Samozrejme, hneď po zápase v šatni prišiel za mnou a dozvedel som sa to. Musím len vhodiť do kasičky nejakú čiastku. Sú to však príjemné starosti, ktoré si rád zopakujem aj v budúcnosti. (smiech)

Súboj sa lámal až v tretej tretine. Bolo to náročné stretnutie?
Obe mužstvá majú svoju kvalitu. Škoda našich šancí, ktoré sme predtým nevyužili. Nakoniec sme to zlomili, začalo mi to tam padať. Verím, že nabudúce to potiahne niekto iný. Je to povzbudivé tímové víťazstvo.

Štvrtá formácia si v zápase pripísala sedem bodov. Ako sa vám v nej hrá?
To je presne to, čo hovorím. Každý raz potiahne iná päťka, čo je v dlhej sezóne veľmi dôležité. Musíme bodovú produkciu rozdeliť medzi všetkých hráčov. Sme mladí, rozumieme si a šliape nám to. Dúfam, že v tom budeme pokračovať aj naďalej.

Kariéru ste odštartovali v Dukle. Mal pre vás duel špecifickú príchuť?
Hrával som tam ešte v doraste, takže je to už niekoľko rokov dozadu. Poznám však niektorých chalanov z Trenčína či reprezentačných zrazov. Bolo super, že sa mi podarilo proti nim gólovo presadiť.

Vyhrali ste tri zápasy po sebe. Natiahnete sériu aj v Martine a Žiline?
Chceli by sme, budeme sa snažiť zabodovať v každom nasledujúcom zápase. Vonku to nebude jednoduché. Musíme hrať tímovo a úspech sa dostaví.

Ste na štvrtej priečke so sedembodovou stratou na vedúcu Nitru. Veríte, že sa udržíte vo vrchnej časti tabuľky?
Vo Zvolene sú každý rok veľmi vysoké ambície. Radi by sme sa hore udržali čo najdlhšie. Verím, že sa nám to podarí a dosiahneme nejaký pekný klubový úspech.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #Lukáš Dubeň