Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Liptovský Mikuláš získal Stümpela, Hossa bude hrať za Trenčín

K Uramovi, Križanovi, Faithovi či Nádašdimu získali ďalších skúsených borcov - bratov Richarda a Róberta Hunovcov i Jozefa Stümpela.

01.09.2016 13:30 , aktualizované: 16:08
Marcel Hossa Foto: ,
Marcel Hossa v drese Dukly Trenčín.
debata (4)

Káder nováčika Tipsport Ligy naberá čoraz jasnejšie kontúry. Liptovský Mikuláš, ktorý získal licenciu len pred dvoma týždňami od Piešťan, sa definitívne dohodol na ročnom kontrakte s majstrom sveta z Göteborgu 2002 Stümpelom. Jeho meno sa v súvislosti s pôsobením na Liptove spomínalo už dlhší čas.

„Cieľom je v prvom rade prilákať ľudí na hokej a postaviť ho opäť na úroveň, na akej býval. Sú tu mladí, dobrí chalani, treba ich trošku priučiť. Liptov sa mi páči, mám tu partiu, som tu skoro ako doma. Po rozhovoroch s manželkou sme sa dohodli, že to bude asi najlepšie pôsobisko,“ uviedol 44-ročný veterán s bohatými skúsenosťami z NHL aj iných top súťaží pre RTVS. Minulú sezónu dohral po odchode z rodnej Nitry v Trenčíne.

Dohoda s bratmi Hunovcami potvrdzuje slová predsedu predstavenstva klubu Ivana Droppu, ktorý hneď po zisku licencie avizoval, že gro mužstva by mali tvoriť odchovanci liptovskomiku­lášskeho hokeja.

Dve výrazné posily do mužstva získal aj Trenčín. V úvode ročníka mu pomôžu dvaja jeho bývalí hráči s reprezentačnými skúsenosťami obranca Lukáš Kozák a útočník Marcel Hossa. Obaja podpísali ročnú zmluvu, počas reprezentačnej prestávky však môžu v prípade ponuky zo zahraničia odísť.

Hossa pôsobil v predošlom ročníku v Plzni a Třinci, ale jeho sezónu výrazne poznačili zdravotné problémy. V minulosti hrával v NHL aj KHL. Kozák začal uplynulý ročník v Slovane, dohral ho v Brne. Počas leta absolvoval skúšku v Třinci, no na zmluve sa nedohodol.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #Marcel Hossa