Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Plný štadión, rýchly hokej. Nové Zámky zbroja

Zámorská elitná formácia, najlepší strelec minulého ročníka extraligy aj dvojica ťahúňov zo Zvolena.

17.06.2016 11:00
Nové Zámky Foto: ,
Takto oslávili hokejisti Nových Zámkov postup medzi elitu.
debata (2)

Šatňou Nových Zámkov sa pred priemiérovou účasťou v najvyššej hokejovej súťaži prehnal veľký vietor. Cieľ je jasný – nebyť v desaťčlennom ligovom pelotóne len do počtu.

„Našou hlavnou ambíciou je prilákať divákov na štadión. Aby bol plný, musíme hrať atraktívny a rýchly hokej. Chceme víťaziť. Do sezóny ideme skromne, no zároveň chceme ísť v play off čo najďalej,“ priblížil ciele nováčika športový riaditeľ klubu Ján Chovan.

Novozámčanom by výrazne malo pomôcť aj bodovo produktívne trio z minulej sezóny Tipsport Ligy – najlepší strelec základnej časti Lukáš Hvila z Banskej Bystrice a dvojica zo Zvolena Jan Semorád a Kamil Brabenec.

„Sú to skúsení hráči, ktorí prinesú kvalitu nielen na ľad, ale aj do šatne. Verím, že dokážu mladším hráčom pomôcť a usmerniť ich v ďalšom vývoji. Čakáme od nich, že budú produktívni a pomôžu tímu víťaziť,“ poznamenal Chovan.

Tí nie sú jedinými posilami. Do tímu prišlo desať hráčov, pribudnú ďalší. „Po minulej sezóne nám zostalo približne desať hráčov, ostatní budú noví. Hľadáme ešte dve – tri posily. Máme alternatívy na post brankára aj obrancu. Sme na dobrej ceste a verím, že do týždňa oznámime aj ich mená. Tým sa náš káder pre nadchádzajúcu sezónu uzavrie,“ ozrejmil.

Športový riaditeľ priznal, že elitnú formáciu vytvoria výlučne z hokejistov spoza mora. „Zámorských hráčov sme nevyberali náhodne, zapadajú nám do ofenzívnej koncepcie. Som presvedčený, že dajú nášmu tímu niečo nové. Do mužstva prišli obrancovia Cardwell a Patterson, útok vystužia Marino a Rabbit. O svoje miesto v kádri zabojuje aj dvojica reprezentantov do 20 rokov – brankár Stanislav Škorvánek a urastený bek zo skúsenosťami z nižších zámorských súťaží Patrik Maier.“

Podľa Chovana divácky záujem vzrástol už na konci minulej sezóny a verí, že nové zvučné mená prilákajú ďalších. „Radi by sme vytvorili mix mladých a skúsených hráčov. Je to výborná kombinácia, na nej chceme mužstvo postaviť. Musia sa dopĺňať. Od tých menej skúsených čakáme viac rýchlosti, dravosti a zdravej agresivity,“ povedal.

Novovybudovaný káder bude viesť z pozície hlavného trénera Miroslav Chudý. „Poznáme ho už z minulej sezóny. Vie, aký štýl chce hrať a čo od neho očakávame. Jeho asistentom bude bývalý obranca Ivan Černý, s ktorým si výborne rozumejú. Máme aj nového trénera brankárov Juraja Reháka, takže som rád, že sme sa posilnili na ľade aj trénerskej lavičke.“

To, že Nové Zámky nič nepodceňujú, potvrdzuje nielen aktivita na prestupovom trhu, ale aj príprava s kvalitnými súpermi. „Čakajú nás domáce aj zahraničné tímy. Na konci augusta odchádzame do Švajčiarska na turnaj. Predstaví sa tam napríklad Banská Bystrica, jeden francúzsky tím a viacero domácich prvoligových zástupcov. Týmto podujatím ukončíme prípravu,“ uzavrel Ján Chovan.

Nové Zámky sa v Tipsport lige predstavia vďaka víťaznej baráži. Vtedajší prvoligista preskočil Bardejov i extraligové Piešťany, ktoré sa taktiež predstavia v najvyššej súťaži.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport extraliga #HC Nové Zámky