Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zahraničné kluby do Tipsport Ligy zatiaľ nepribudnú

Slovenské hokejové kluby hlasovaním rozhodli, že Tipsport Lige nateraz nebude účinkovať nijaký tím z cudziny.

24.05.2016 12:14 , aktualizované: 13:42
HOKEJ-TE: Banská Bystrica - Martin Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

„Týkalo sa to klubov z Maďarska a Poľska,“ uviedol pre server HokejPortal.sk generálny manažér spoločnosti Pro-Hokej Richard Lintner, ktorý prezradil, že o možnom vstupe českého Vsetína medzi slovenskú ligovú elitu nikdy nerokovali.

„Ak sa táto téma týkala jednotlivých klubov, musí to komunikačne vyriešiť konkrétny z nich. My ako riadiaci orgán sme riešili ponuky z poľskej a maďarskej strany. Športová rada, teda kluby, odporučili predstavenstvu neprijať zahraničného účastníka. Predstavenstvo toto rozhodnutie rešpektovalo,“ dodal Lintner. Slovenské kluby musia do konca júla vyrovnať záväzky voči hráčom, po splnení tejto povinnosti budú vydávané licencie na nasledujúcu sezónu.

====== Vsetín definitívne nebude pôsobiť na Slovensku ======

Hokejový tím VHK Vsetín bude aj v nasledujúcej sezóne 2016/2017 účinkovať v tretej najvyššej českej súťaži. Snaha klubu z Lapača o presun do slovenskej Tipsport Lligy stroskotala. „Tento variant definitívne padol. Vsetín bude aj v ďalšom ročníku hrať v druhej lige a usilovať sa, aby sme postúpili do WSM ligy,“ uviedol pre server hokej.cz konateľ VHK Daniel Tobola.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport Liga