Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Ďatelinka aj Milo sa zhodujú: Chceme mečbal

Vďaka dvom domácim víťazstvám Banskej Bystrice pokračuje boj o titul za vyrovnaného stavu 2:2.

18.04.2016 19:00
Tomáš Zigo, David Laliberté Foto: ,
Tomáš Zigo z Banskej Bystrice v súboji s Davidom Lalibertém z Nitry.
debata

Domáci boli lepší, premenili šance a súperovi strelili v dvoch zápasoch deväť gólov. Finálová séria hokejovej Tipsport Ligy sa sťahuje pod Zobor.

Ďatelinka: Pomohli dobré úvody

Banská Bystrica bola pred víkendovými zápasmi pod tlakom. Jej rýchla ofenzívna hra a skalopevná obrana dostali v Nitre po dvoch prehrách trhliny. No keď sa finále presunulo pod Urpín, vykorčuľovalo na ľad iné mužstvo. Uspelo vďaka skvelým vstupom do oboch stretnutí.

Stredoslováci v sobotu počas 79 s v prvej tretine trikrát prekonali Valenta, vyhnali ho z bránky a položili základ víťazstva 5:3. V nedeľu to bolo podobné. Bystrica viedla na začiatku 2:0, v polovici už 4:1. Po víťazstve 4:2 vyrovnala sériu a potvrdila staré známe – môj dom, môj hrad. „Po prehrách v Nitre sme nemali inú možnosť ako pred domácimi fanúšikmi dvakrát zvíťaziť. Sme radi, že sa nám to podarilo. Do oboch zápasov sme vstúpili veľmi dobre. Vždy sa lepšie hrá, keď má tím náskok hneď od začiatku. Dokázali sme eliminovať nitriansku ofenzívnu silu. To nás povzbudilo a vo zvyšnom priebehu sme si vedenie postrážili,“ neskrýval radosť obranca Banskej Bystrice Ivan Ďatelinka.

Obaja súperi sa v tejto sezóne stretli už desaťkrát. Vždy zvíťazilo domáce mužstvo. Skúsený bek si želá, aby sa táto štastistika porušila už v piatom zápase, treťom pod Zoborom. „Určite sme v domácich zápasoch mali momenty, ktoré sme mohli zvládnuť lepšie. Musíme sa vyhýbať chybám v obrane. Sme nabudení, séria sa začína akoby odznova. Nesústredíme sa na to, či budú pískať naši alebo zahraniční rozhodcovia. Musíme sa pozerať na seba a neriešiť ostatné veci. Túto sezónu sme v Nitre ešte nevyhrali. Ak chceme získať titul, musíme to zlomiť. Spravíme maximum, aby sa nám to podarilo už v piatom finálovom zápase,“ burcuje Ďatelinka.

Milo: Vrátime sa k prvým zápasom

Banskobystrická efektivita v prvých poloviciach zápasov nahlodala defenzívu Nitry a určila charakter tretieho a štvrtého finálového duelu. Tieto fakty priznáva aj obranca Nitry Dušan Milo. „Súper dobre vstúpil do oboch duelov. Bol aktívny a nám sa nepodarilo zachytiť úvody stretnutí. Po rýchlych góloch boli domáci na koni. S náskokom dvoch či troch gólov sa predsa len hrá o čosi ľahšie. Celá prvá tretina prvého zápasu bola z našej strany zlá. Zaskočili nás, nehrali sme našu hru. V nedeľu to bolo lepšie, no ani to nám nepomohlo doviesť stretnutie do úspešného konca,“ hodnotí nitriansky kapitán.

Do finálovej série už nenastúpi obranca Peter Ordzovenský, absolvoval operáciu zlomenej kľúčnej kosti. Otázny je aj štart útočníka Tibora Kutálka. Majster sveta z roku 2002 Dušan Milo chce spoluhráčom pripomenúť úvod finálovej série, ktorý doma zvládli na výbornú. „V prvých dvoch domácich zápasoch sme boli lepší. Išli sme do vedenia vďaka aktívnej hre. K tej sa musíme pred piatym duelom vrátiť. Doma určite chceme zvíťaziť. Je to veľmi dôležitý zápas, veľa napovie. Verím, že si pred domácimi fanúšikmi vybojujeme mečbal,“ uzavrel Milo.

Finálová séria pokračuje v stredu v Nitre od 19.30 (priamy prenos vysiela RTVS).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Nitra #HC 05 Banská Bystrica