Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Handzuš: Vyhrať titul by bolo výnimočné

Na jednej strane nefalšovaná radosť, na druhej obrovské sklamanie z predčasného konca sezóny.

07.04.2016 18:40
Michal Handzuš Foto:
Michal Handzuš z Banskej Bystrice.
debata

Hokejisti Banskej Bystrice si, podobne ako minulý rok, zahrajú o titul. V stredu definitívne ukončili nádeje Košíc na obhajobu majstrovskej trofeje. V dramatickom šiestom semifinálovom zápase zvíťazili zverenci Vladimíra Országha 4:1 a v sérii zdolali východniarov 4:2.

Prvý finalista položil základ úspechu už v úvodných dueloch. V Košiciach zvíťazil 3:1 a 5:1. Sériu mohol rozhodnúť už v pondelkovom piatom stretnutí, no prevahu v predĺžení nedokázal pretaviť na gól. Stredoslováci si všetko vynahradili v nasledujúcom stredajšom zápase pred parádnou domácou kulisou. Tá ich doslova prinútila siahnuť na dno svojich síl a Košice zdolať rozdielom triedy.

„Prvé dve víťazstvá vonku nás psychicky veľmi vzpružili. Aj napriek prehrám v samostatných nájazdoch sme stále hrali svoju hru. Musíme si teraz trochu oddýchnuť od hokeja a poriadne zregenerovať. Netreba myslieť na veľké veci, ale na malé kroky. Prvým prvým bude úvodný finálový zápas, do ktorého chceme vstúpiť úspešne. Vyhrať titul v Banskej Bystrici by bolo pre mňa veľmi špeciálne. Je to však ešte ďaleko,“ hovoril pokojným hlasom Michal Handzuš v ruchu oslavujúcej šatne.

Milan Kytnár si nechce vyberať súpera. Priznal však, že súboj o titul medzi Banskou Bystricou a Zvolenom by mal veľmi špecifickú príchuť.

„Postúpili sme do finále, je to skvelý pocit. Máme pár dní na to, aby sme sa pripravili na súpera. Nitra aj Zvolen sú veľmi kvalitné mužstvá. Nezáleží na tom, koho dostaneme. Myslím si, že to bude veľmi vyrovnané. Samozrejme, stredoslovenské derby by bolo pre divákov aj nás hráčov výnimočné. Malo by to ešte väčší náboj. Uvidíme, ako to dopadne,“ vyhlásil kapitán Banskobystričanov.

Košičania majú za sebou náročnú sezónu. Predstavili sa v Lige majstrov, v októbri vymenili trénera, z posledného miesta tabuľky sa predrali až k trofeji pre víťaza základnej časti. Obhajca titulu čakal viac. Dve víťazstvá v nájazdoch a len osem gólov z hry v šiestich zápasoch je žalostná vizitka ofenzívy, ktorá bola v základnej časti tretia najlepšia v súťaži. V semifinálovej sérii ich poznačili prvé dve domáce prehry.

„Musíme si to celé zhodnotiť a nájsť dôvody, kvôli ktorým sme neuspeli. V semifinále nám to nešlo, nehrali sme svoju hru. Keby sme vyhrali prvé dva zápasy, vyzeralo by to inak. Každému mužstvu, ktoré prehráva, ubúdajú sily rýchlejšie. Navyše, Bystričania sú agresívni a dobre fyzicky pripravení. Na to sme doplatili,“ hľadal príčiny neúspechu bývalý hráč Bystrice Matej Češík, ktorý v Košiciach získal dva tituly.

On aj jeho spoluhráči si prevzali bronzové medaily a trofej pre víťaza základnej časti. Vďaka tomu sa predstavia opäť v Lige majstrov. Pre skúseného útočníka Petra Bartoša je to málo. „Sezóna sa hodnotí posledným zápasom. Ten sme nezvládli, prehrali a je koniec. Tento ročník je jedným z najvyrovnanejších vôbec. Prvé štyri mužstvá odohrali počas sezóny niekoľko tesných duelov. Víťazstvo v základnej časti je len slabou náplasťou, s ktorou nie sme spokojní. Nepostúpili sme do finále, nemôžeme sezónu hodnotiť pozitívne,“ uviedol sklamane.

Semifinále medzi Košicami a Banskou Bystricou bolo aj súbojom na trénerských lavičkách. Rostislav Čada aj Vladimír Országh spolu pár mesiacov viedli Slovan Bratislava v KHL. Mladý perspektívny tréner porazil svojho skúsenejšieho kolegu. Podarí sa mu ho aj napodobniť a priviesť svoj tím k historicky prvému titulu v slovenskej lige?

To ukáže až finálová séria, začína sa v utorok 12. apríla.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Handzuš #play off extraligy #HC 05 Banská Bystrica