Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hrdinu Zvolena naladila večera od mamy

Vo Zvolene si vzali späť požičané, no i tak sa nevracali nitrianski hokejisti domov spokojní.

05.04.2016 10:00
Samuel Baroš Foto: ,
Samuel Baroš.
debata

Sobotňajšie jednoznačné víťazstvo 5:2 ich povzbudilo. Verili, že v nedeľu uspejú opäť a už dnes v domácom prostredí (tradične o 17.00) budú môcť uzavrieť semifinálovú sériu play off Tipsport Ligy. Vo štvrtom súboji však zatiahol roletu brankár Samuel Baroš a Zvolenčanom stačil na vyrovnanie stavu série na 2:2 jediný gól Radovana Puliša z 3. min.

Očakávalo sa, že semifinálová bitka medzi Nitrou a Zvolenom bude vyrovnaná a doterajší priebeh tieto predpoklady napĺňa. Zverenci Antonína Stavjaňu síce dvakrát vyhrali o tri góly, ale súper vždy na druhý deň odpovedal. V tesných zápasoch bol lepším mužstvom, raz vyhral v predĺžení a v nedeľu bez inkasovaného gólu 1:0.

Baroš si rád pozrie utešený zákrok v televízii

Hrdinom štvrtého súboja bol Baroš, ktorý sa odvďačil trénerovi Josefovi Turekovi za dôveru. Hoci mu tretí zápas v sobotu príliš nevyšiel a po štvrtom góle ho v druhej tretine vystriedal Igor Cibuľa, v nedeľu stál opäť v bránke. A rozhodne nesklamal.

„Sme radi, že sme vyrovnali sériu. Len škoda, že sme predtým dovolili Nitre u nás jeden zápas vyhrať. Práve z toho dôvodu to bolo v nedeľu veľmi dôležité. Osobne vždy rýchlo zabudnem na to, čo bolo a myslím len na najbližší duel. Snažím sa chytať lepšie a tentoraz to vyšlo,“ vraví 22-ročný Bratislavčan.

V sobotu mu vytvorila pohodu mama, ktorá ho prišla do Zvolena pozrieť. „Prišla po dlhšom čase, navarila mi na večeru cestoviny, porozprávali sme sa a vytvorila mi správnu pohodu. Pred rokom so mnou vo Zvolene bývala a spoluhráči sa zo mňa občas smiali, teraz už bývam sám,“ prezradí bývalý mládežnícky reprezentant, ktorý si tento rok pod vedením Zdena Cígera odbil už aj premiéru v seniorskom národnom tíme.

Zvolenčania v nedeľu oveľa lepšie bránili a pomáhali pozornému brankárovi. „Ani v treťom zápase sme vzadu nevybuchli, len nám to akosi nevychádzalo. Nitrania mali v koncovke kusisko šťastia. V nedeľu im už chýbalo. Je však pravda, že naši chalani zahrali ozaj dobre. Nie je pre nás úplne bežné, vyhrávať jedným gólom, no podarilo sa nám to aj vo štvrťfinálovej sérii s Popradom. V play off sa jednoducho viac sústreďujeme na defenzívu,“ priznáva Baroš.

Najťažšie chvíle zažíval v závere, keď necelé štyri minúty pred koncom jeho spoluhráči zle striedali a rozhodcovia im udelili trest za príliš veľa hráčov na ľade. „Akosi sa nám to v ostatných dueloch kopí, no tentoraz to bolo ozaj smolné. Súper tam mal pár šancí. Najväčšiu Kutálek z blízka. Našťastie som tam stihol včas vložiť hokejku. Niektorí spoluhráči ma po zápase za efektný zákrok chválili, iní ho ani nevideli a pár si ich dokonca myslelo, že gólu zabránil obranca Miro Habšuda. Zákrok to bol ozaj pekný, rád si ho pozriem v nejakom opakovanom zábere,“ usmieva sa opora Zvolena.

Podhradský sa hneval, no už na to zabudol

Dnešný piaty zápas výrazne napovie, kto sa prebojuje do vytúženého finále. Víťaz získa postupový mečbal a dostane súpera pod veľký tlak. „Ťažko povedať, ako bude piaty zápas vyzerať. Či budú padať góly ako v prvom či treťom stretnutí alebo budú hrať prím obrany. Každopádne verím, že podáme dobrý výkon a vyhráme,“ tvrdí odhodlane Baroš.

Aj Nitrania veria vo vlastné sily. „Dobré je, že si vypracúvame dostatok príležitostí. Len ich musíme aj premieňať, nie ako v nedeľu. Ozaj nás mrzí, že sme nevyužili šancu dostať sa do vedenia 3:1 na zápasy. Sme nespokojní,“ vraví skúsený obranca Peter Podhradský a dodáva: „Jednoducho musíme vyhrať štyri zápasy, nič iné už nie je dôležité. Na štvrtý duel sme zabudli, veď ďalší sa hrá hneď v utorok.“

V čom je Zvolen pre Nitru najnepríjemnejší?

„Mňa príliš hra súpera nezaujíma. Pozerám sa len na naše mužstvo. No musím uznať, že v nedeľu Zvolenčania oveľa viac bojovali ako deň predtým. V play off už ide o všetko. Keď prehráte v základnej časti štyri zápasy, nič sa nedeje. Teraz sa vám v tom prípade skončí sezóna. To nechceme,“ upozorňuje 36-ročný skúsený hokejista.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #HK Nitra #Peter Podhradský #Samuel Baroš