Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V šatni a bez fanúšikov. Novozámčania oslavovali netypicky

Vysoké ambície hokejového klubu z nehokejového mesta rok čo rok stúpajú. Dôležité je najmä to, že sa nechcú uspokojiť a kladú si ďalšie.

04.04.2016 21:00
Nové Zámky Foto: ,
Takto oslávili hokejisti Nových Zámkov víťazstvo v 9. kole play out nad Piešťanmi.
debata (2)

Klub HC Nové Zámky bol založený 23. marca 2011. Za viac ako päť rokov toho stihol mnoho – v sezóne 2013/14 vyhral medzinárodnú MOL ligu, o rok nato bol jej vicemajstrom a víťazom 2. hokejovej ligy. V tomto ročníku ovládol prvú ligu a vďaka tomu, že Piešťany v nedeľu v play out zdolali domáci Bardejov 2:1 po samostatných nájazdoch, sú jedným z dvoch mužstiev, ktoré si budúcu sezónu zahrá v Tipsport Lige. Novozámčania sú v tabuľke play out na 1. mieste s dvanástimi bodmi a skončia najhoršie na druhom postupovom mieste.

Tradičnú oslavu s fanúšikmi na ľade nahradila netypická situácia.

„Pocity sú skvelé, sme radi, že sa nám podarilo postúpiť. V čase zápasu medzi Bardejovom a Piešťanmi sme mali tréning a čakali sme v šatni na výsledok. Je to špecifické. Väčšinou sa z úspechu tešíme na ľade s fanúšikmi. Kvôli tabuľkovému formátu play out sme sa z neho radovali v kabíne medzi sebou. Po tréningu sme išli na spoločnú večeru, buchlo aj šampanské a trochu sme pooslavovali historický moment novozámockého hokeja,“ opísal nevšedné momenty skúsený útočník Michal Hudec.

Podľa neho Nové Zámky majú na to, aby si budúci rok zahrali v play off. Rád by bol pri tom. „Je to ďalšia výzva. Myslím si, že Nové Zámky rozhodne nebudú v extralige len do počtu. Majú káder aj ambície na to, aby sa dostali do play off. Budem rád, ak sa toho zúčastním. Na konci sezóny mi končí zmluva. Všetko je otvorené. Po posledných dvoch zápasoch tohto ročníka bude priestor na to, aby sme si ku kontraktu sadli a dohodli sa na jeho predĺžení. Som tomu naklonený,“ priznáva odchovanec Slovana Bratislava.

Nové Zámky v utorok od 18.00 nastúpia proti Bardejovu, ktorý bojuje o druhú postupovú priečku s Piešťanmi.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #HC Nové Zámky