Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bartoš: Najkrajší scenár? Vyrovnať sériu v Banskej Bystrici

Obrovská bojovnosť, tvrdosť na oboch stránach klziska, výborný brankár Bacashihua a efektivita v zakončení.

29.03.2016 19:00
hc košic, banská bystrica, jakub suja, ondrej... Foto: ,
Zľava: Jakub Suja z Košíc a Ondrej Šmach a Jason Bacashihua z Banskej Bystrice.
debata

To sú hlavné dôvody prekvapivého, no zaslúženého vedenia Banskej Bystrice v semifinálovej série proti Košiciam v hokejovej Tipsport lige. Sviatky na východe republiky jej svedčali: na Veľkonočnú nedeľu a Veľkonočný pondelok zvíťazili 3:1 a 5:1 a do domácich duelov (v piatok a v piatok od 17.00) pôjdu s nádejným vedením 2:0 na zápasy.

Do reprízy vlaňajšieho finále naskočili omnoho lepšie hostia z Banskej Bystrice. Dokázali eliminovať útočnú silu Košíc dobre fungujúcou defenzívou. Jej oporou bol brankár Jason Bacashihua – zo 62 striel inkasoval len dva góly. Obrancu Banskej Bystrice Ivana Ďatelinku pozitíva aj výborná východisková pozícia tešia, no zároveň tlmí prílišný optimizmus.

„Zápasy v Košiciach boli náročné. Predviedli sme kvalitné výkony a vedieme 2:0. To však ešte nič neznamená. Séria sa hrá na štyri víťazné zápasy. Nesmieme sa uspokojiť, opäť musíme dať do zápasov všetko. Zažil som totiž aj sériu, keď sme viedli 3:0 a prehrali sme 3:4,“ dvíha varovný prst 33-ročný bek.

Kľúčov k úspechu na ľade obhajcu titulu bolo podľa neho viac. „Aj napriek tomu, že sme v prvom zápase zvíťazili, nemysleli sme na to. Ideme postupne zápas od zápasu. Využili sme ponúknuté šance, hrali sme dobre do tela a podržal nás brankár Bacashihua. Je výborný, v kľúčových momentoch ukázal svoju kvalitu. Musíme naše výkony stupňovať. Chceme výsledok z Košíc potvrdiť aj na našom ľade,“ konštatuje Ďatelinka.

Domáce zápasy Košice nezvládli a za svojím súperom výrazne zaostali. Pred domácimi fanúšikmi inkasovali osemkrát, pričom strelili len dva góly. Pred duelmi v Banskej Bystrici to majú nahnuté.

„Rozhodne sme si to tak nepredstavovali. Vedeli sme, že Banskobystričania budú hrať do tela, na čo sme sa aj pripravovali. Prvý zápas sme začali dobre, no potom sme fyzicky odišli. Súper vyrovnal hru, dostal nás pod tlak a trikrát skóroval. V druhom stretnutí sme sa snažili zahrať lepšie. Na začiatku sme však urobili tri chyby, ktoré by sa v play off nemali stávať. Bystrica ich využila a dokráčala si po druhé víťazstvo v sérii,“ pomenoval príčiny košického neúspechu veterán Peter Bartoš.

Skúsený útočník a vicemajster sveta z Petrohradu 2000 by rád domáce prehry oplatil Bystričanom tou istou mincou. „Prehrali sme, no už je to za nami. Musíme sa sústrediť na najbližšie zápasy v Bystrici. Play off je o chybách. Kto ich urobí, prehrá. Musíme sa ich vyvarovať a hrať zodpovednejšie. Vyrovnať stav série v Bystrici by bol najkrajší scenár,“ zaželal si pred pokračovaním série.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport extraliga #HC Košice #play off extraligy #HC 05 Banská Bystrica