Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vlaňajší finalisti proti sebe už v semifinále, séria sa začne v nedeľu

V predchádzajúcej sezóne sa Košice a Banská Bystrica stretli vo vyraďovacej časti najvyššej domácej súťaže až vo finále, no v ročníku 2015/2016 ich čaká už semifinálová séria.

25.03.2016 15:10
Košice, Banská Bystrica Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Očakávať možno veľmi vyrovnaný boj o finálovú miestenku, veď obe mužstvá v aktuálnom ročníku vo vzájomnej konfrontácii vyhrali po tri stretnutia.

„Je to semifinále ligy, a tak sa dá očakávať maximálna bojovnosť z oboch strán. Našou snahou bude využiť domáce prostredie a vyštartovať do série správnou nohou. Nebude to nič jednoduché, pretože Banská Bystrica má vynikajúci tím. Osobne sa na túto sériu veľmi teším. Banská Bystrica dostáva málo gólov, ale myslím si, že najmenej sme ich dostali my. Na každú obranu existuje účinný útok a ja verím, že niečo vymyslíme. Lepší postúpi a na našej strane je výhoda domáceho ľadu. Pracovali sme na nej počas celej sezóny a teraz to môžeme zúročiť. Základ je dobre odštartovať v nedeľu,“ povedal pre hokej.sk útočník majstrovských Košíc Marek Bartánus.

Semifinálová séria bude špecifická pre Dalibora Bortňáka. Väčšiu časť aktuálneho ročníka totiž strávil v Košiciach, do Banskej Bystrice putoval až v polovici februára výmenou za obrancu Ivana Jankoviča.

„Všetci sa veľmi tešíme na štart série. Trénujeme, pripravujeme sa a osobne sa už neviem dočkať. Väčšiu časť sezóny som odohral v Košiciach, pociťujem preto veľkú motiváciu. Faktom je, že v tejto fáze sa už nemusíme výrazne motivovať. Všetci túžime po finále. To chcú i Košice, a tak to bude veľmi zaujímavé,“ povedal 25-ročný center.

Kapitán Banskej Bystrice Milan Kytnár si uvedomuje, že jeho tím musí byť pripravený na všetko. „Keď budeme podávať poctivé výkony a hrať na čo máme, tak nie sme bez šance na úspech. Ideme do Košíc s tým, aby sme si utvorili čo najlepšiu pozíciu do ďalších bojov. Musíme dobre odviesť svoju prácu, ak tam chceme vyhrať,“ poznamenal rodák z Topoľčian.

Tréner „baranov“ Vladimír Országh si myslí, že na jeho tím čaká defenzívnejší hokej ako vo štvrťfinále proti Trenčínu. „Tak ako my, tak aj Košice majú veľmi dobrých strelcov, teda hráčov, ktorí vedia dať gól. Súper má aj dobre prepracovanú defenzívu. Aj my sa na ňu chceme sústrediť. Možno odohráme s Košicami zápasy v štýle hore-dolu. A možno pôjde o duely či momenty, keď sa bude najmä brániť. O tom je však play-off,“ povedal Országh.

Program semifinále play-off (hrá sa na 4 víťazné zápasy):
nedeľa 27. marca: HC Košice – HC '05 iClinic Banská Bystrica (17.00 h)
pondelok 28. marca: HC Košice – HC '05 iClinic Banská Bystrica (17.00)
štvrtok 31. marca: HC '05 iClinic Banská Bystrica – HC Košice (17.00)
piatok 1. apríla: HC '05 iClinic Banská Bystrica – HC Košice (17.00)
pondelok 4. apríla: HC Košice – HC '05 iClinic Banská Bystrica (17.00)
streda 6. apríla: HC '05 iClinic Banská Bystrica – HC Košice (17.00)
piatok 8. apríla: HC Košice – HC '05 iClinic Banská Bystrica (17.00)

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Marek Bartánus #HC 05 Banská Bystrica