Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Obdržálek už môže Poprad, Zvolen zlepší obranu

Nepripustili reprízu vlaňajšieho sklamania. Hokejisti Zvolena potvrdili vo štvrťfinálovej sérii Tipsport Ligy pozíciu favorita. Nezačali síce oslnivo - úvodné dve víťazstvá vydreli až v predĺženiach - no v závere série s Popradom naplno predviedli svoju obrovskú ofenzívnu silu.

21.03.2016 19:00
Zvolen, Trenčín Foto: ,
Zvolenská radosť.
debata

Po piatkovej výhre 6:1 pod Tatrami rozstrieľali o dva dni neskôr na vlastnom ľade súpera 7:1 a celkovo triumfovali 4:1 na zápasy. „Prvé dve domáce víťazstvá boli veľmi dôležité. Ak by sme raz prehrali, mohla sa séria vyvíjať úplne inak. Potom už šli naše výkony nahor. Tretí súboj bol trochu bláznivý, našťastie sme naň o deň neskôr rýchlo zabudli. Nedeľňajšia prehra 1:7 bola možno pre Popradčanov príliš krutá, ale tri góly v rýchlom slede v druhej tretine ich jednoducho zlomili,“ hodnotí sériu Petr Obdržálek.

Český útočník Zvolena si meranie síl s Podtatrancami obzvlášť užil. K postupu prispel troma gólmi a šiestimi asistenciami. „Poprad bol pre mňa doteraz neobľúbený súper. Už dvakrát som mu podľahol vo štvrťfinále play off. V tomto smere som bol na tom horšie než väčšina spoluhráčov. Už od Vianoc som sa tešil na vyraďovacie boje s jediným cieľom, prejsť do najlepšej štvorky,“ pripomenie 29-ročný krídelník. Zvolenčania vlani podľahli Popradu 3:4 na zápasy, v rozhodujúcom siedmom prehrali doma 0:1 po samostatných nájazdoch. „Teraz máme lepší mančaft než pred rokom. Vlani nás to veľmi mrzelo. O to sme teraz radšej, že ideme do semifinále práve cez Poprad. V predošlých rokoch mi robil veľké problémy brankár Kostúr, teraz mi to proti nemu vyšlo. No to je skôr náhoda. Som rád, že naša formácia výrazne prispela k postupu,“ dodáva.

Zverenci Josefa Tureka dostali dva dni voľna, po ktorých sa začnú v stredu pripravovať na semifinálovú sériu s Nitrou. Prvý zápas odohrajú v utorok 29. marca na ľade súpera. „Papierovo by mohli byť Nitrania favoriti, ale tímy sú vyrovnané a taká by mala byť aj séria. Môže sa natiahnuť na sedem zápasov, no pokojne môže niekto vyhrať aj 4:0. V hokeji je možné všetko. Popracujeme na defenzíve, aby sme viac pomáhali brankárovi Barošovi. Chytal výborne. Najmä vďaka nemu sme od Popradu nedostali viac gólov. Nitra má výborný prvý útok, ale veľmi nebezpečný aj tretí. Kvalitné mužstvo. Nebudeme radikálne meniť náš štýl, ale vzadu musíme hrať zodpovednejšie. V útoku sme silní a chceme to potvrdiť,“ naznačuje Obdržálek.

Popradčanov mrzí i hnevá, že sériu nedokázali natiahnuť. Dve prehry v predĺženiach ich síce nezlomili, no i tak rozhodli o vývoji série. „Veľmi sme potrebovali vyhrať aspoň jeden z tých zápasov. Zvolen by sa dostal pod veľký tlak. V závere nám už dochádzali fyzické aj psychické sily. Veľa naznačil už tretí zápas, v ktorom sme dostali päť gólov v druhej tretine, hoci sme ho nakoniec vyhrali. Zvolen má štyri vyrovnané lajny, my sme hrali celú sezónu na tri a to sa prejavilo,“ naznačuje Richard Rapáč. Útočník Popradu by doprial v semifinále postup Zvolenčanom, ale viac verí Nitre. „Vo Zvolene mám veľa kamarátov, no bohužiaľ, nemajú potrebnú obranu, aby získali titul,“ vraví.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #HK Poprad #Tipsport Liga