Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nezvyčajnú sériu ukončil postup Banskej Bystrice

Bojovnosť, kvalitné defenzívy, skvelé brankárske výkony a strelecká nemohúcnosť, aká sa často nevidí. Favoriti z Banskej Bystrice potvrdili svoju rolu. V nedeľu doma zvíťazili nad Trenčínom 3:0 a ukončili tak štvrťfinálovú sériu. Dukle sa po výsledku 1:4 sezóna končí, hokejistov spod Urpína čaká v semifinále Tipsport Ligy repríza minuloročného finále proti Košiciam.

21.03.2016 18:00
HOKEJ-TL: Banská Bystrica - Trenèín Foto: ,
Michal Handzuš z HC '05 iClinic Banská Bystrica (v strede), Radek Dlouhý (vpravo) a brankár Ján Chábera (vľavo), obaja z Dukly Trenčín, počas piateho zápasu štvrťfinále Tipsport ligy.
debata

V piatich zápasoch padlo len jedenásť gólov. Tri razy si Banskobystričania udržali čisté konto. „Séria bola zaujímavá a nezvyčajná. Padlo v nej veľmi málo gólov. Oba tímy hrali veľmi pozorne a nechceli urobiť zbytočné chyby. Bolo to aj o minisúboji brankárov, ktorí držali svoje tímy v hre. Do Trenčína sme za stavu 1:1 na zápasy cestovali s tým, že chceme zvíťaziť v oboch dueloch. Boli sme v nich trpezliví. Čakali sme na svoju šancu a tá prišla. Postúpili sme zaslúžene,“ hodnotí sériu útočník Bystrice Roman Tománek.

V semifinále so spoluhráčmi nastúpi proti obhajcovi titulu z Košíc. Cieľ je jasný – postup. „Chceli by sme Košiciam vystaviť stopku. Bude to diametrálne iná séria, no urobíme pre to všetko. Začíname za stavu 0:0, stať sa môže čokoľvek. Ak chceme uspieť, nesmieme s Košicami hrať otvorenú partiu na ich veľkom domácom ľade. Musíme ich držať na dištanc a zužitkovať naše príležitosti,“ prezrádza Tománek recept na úspech.

Hokejisti Trenčína skórovali v piatich dueloch len dvakrát. Po nádejnom stave 1:1 z úvodného banskobystrického dvojzápasu nezvládli súboje pred vlastným publikom. V poslednom meraní síl nestrelili ani gól, a tak sa sezóna pre nich skončila.

„Sklamanie je veľké, predstavovali sme si to inak. Mrzia nás dve domáce prehry. Tie rozhodli o osude série. Mali sme viac z hry a niekoľko dobrých šancí. Bohužiaľ, nedokázali sme z toho nič vyťažiť. V poslednom zápase to už bolo veľmi ťažké. Celá séria bol jeden veľký boj. Dať dva góly za päť duelov je absolútne minimum. Na nič podobné si v mojej kariére nespomínam,“ povzdychol si krídelník Trenčína Peter Sojčík.

Trenčín ukončil tento ročník na piatom mieste. Hladké vypadnutie bolí, no 29-ročný útočník vidí budúci ročník v jasnejšom svetle. „Takú partiu ako tu som ešte nezažil. Máme kvalitné mužstvo, mladý tím a výbornú súdržnosť. To sú prísľuby, na ktorých sa dá stavať aj v nasledujúcej sezóne. Dúfam, že bude lepšia ako bola táto,“ zaželal si Sojčík.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #Tipsport Liga