Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Oba tímy vyšli raz naprázdno, séria je vyrovnaná

Úvodná pästná výmena, množstvo trestných minút, dve čisté kontá, málo gólov a naplnenie papierových predpokladov.

16.03.2016 11:00
Jozef Stümpel Foto: ,
Patrik Lamper z HC '05 iClinic Banská Bystrica (vľavo dole) v súboji s Jozefom Stümpelom z Trenčína.
debata

Prvé dva súboje tabuľkových susedov vo štvrťfinále hokejovej Tipsport ligy priniesli vyrovnaný priebeh. Najskôr solídne zaplnená hala videla sobotňajšie víťazstvo domácej Banskej Bystrice 3:0. O deň na to však hostia z Trenčína po futbalovom výsledku 1:0 vyrovnali sériu na 1:1.

Až 84 trestných minút udelili rozhodcovia v prvom meraní síl. V dvadsiatej sekunde sa do seba pustili Gillies s Hlinkom, krátko na to v presilovke otvoril skóre domáci Tománek. V 7. min viedla Bystrica už o dva góly, keď ďalšiu početnú výhodu využil Majdan. Ten istý hráč v 38. minúte stanovil konečné skóre na 3:0. Výborný výkon predviedol domáci brankár Jason Bacashihua, zastavil 25 striel Trenčína.

„Nálada v kabíne je dobrá. Vedeli sme že to bude vyrovnaná séria. V oboch zápasoch sa hral fyzický a agresívny hokej. V sobotu sme začali výborne. Strelili sme dva góly v presilovej hre a z vedenia sme ťažili celý zvyšok zápasu,“ povedal kapitán Banskobystričanov Milan Kytnár. On aj so svojimi spoluhráčmi v druhom dueli nedokázali prekonať výborne chytajúceho Jana Cháberu. Ten pochytal všetkých 39 striel Banskej Bystrice. Séria sa tak sťahuje do Trenčína za vyrovnaného stavu.

„Predviedli sme dva kvalitné výkony, bohužiaľ v pondelok sme ho nepretavili do gólov. Drobný výpadok v prostrednej časti druhého duelu rozhodol o tom, že stav je 1:1. Ak chceme byť úspešní, musíme zvýšiť dôraz pred bránou a efektivitu streľby. Do Trenčína cestujeme s ambíciou predviesť čo najlepšie výkony. Chceme si pripraviť dobrú východiskovú pozíciu pred tretím domácim duelom,“ dodal Kytnár.

V kabíne Dukly panuje dobrá nálada, bod z Bystrice je splnením predzápasových zámerov. „Sme spokojní. Vezieme si z Bystrice bod a to bol cieľ. V prvom zápase sme nezachytili úvod. Domáci dvakrát potrestali naše vylúčenia, potom to už bolo veľmi ťažké. V druhom sme bojovali a tlačili sa pred bránu. Domáci nás niekoľkokrát dostali pod tlak. Mali sme aj kus šťastia,“ športovo uznáva útočník Trenčína Jozef Švec. Jeho gól, ktorý mal preňho aj tím veľkú cenu, rozhodol o dôležitom víťazstve 1:0.

„Víťazný gól ma veľmi teší. Je zatiaľ najcennejším v mojej doterajšej kariére. Podstatné je, že sme vyrovnali stav série. Stále sa v ofenzíve trápime, jeden gól za 120 minút je veľmi málo. Musíme to zlepšiť. Doma ideme dvakrát zvíťaziť a priblížiť sa k postupu,“ dodáva Švec.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #Tipsport extraliga #play off extraligy #HC 05 Banská Bystrica