Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poprad sa nevzdáva. Prehry v predĺžení ho nezlomili

Zvolenčania zatiaľ nepotvrdili veľkú ofenzívnu silu, no i tak vedú vo štvrťfinálovej sérii s Popradom 2:0 na zápasy. V oboch, zhodne až v predĺžení, rozhodli o víťazstve české ofenzívne esá - v nedeľu Jan Semorád a v pondelok Kamil Brabenec.

16.03.2016 09:00
Lukáš Paukovček, Radovan Puliš Foto: ,
Lukáš Paukovček z HK Poprad (v pozadí) a Radovan Puliš z HKM Zvolen (v popredí) počas prvého zápasu štvrťfinále play-off Tipsport ligy medzi HKM Zvolen - HK Poprad.
debata

Popradčania kládli favoritovi podľa očakávaní veľký odpor. V prvom súboji zmazali dvojgólový náskok z prvej tretiny a vynútili si predĺženie, v druhom nedostali v riadnom hracom čase ani gól. Aj tak však odchádzali domov s prázdnymi rukami. Pri hre štyroch proti štyrom totiž ukázali viac umu a mali o kúsok viac šťastia domáci.

„Sme veľmi spokojní. Vedeli sme, že nás nečakajú ľahké zápasy, čo sa potvrdilo. Boli vyrovnané. Poprad má výborné mužstvo pre play off. Nebolo badať rozdiel v získaných bodoch v základnej časti či nastrieľaných góloch. Splnili sme cieľ a teraz sa pokúsime vyhrať aj v Poprade,“ tvrdí hrdina pondelňajšieho súboja Brabenec.

Najproduktívnejší muž Tipsport Ligy rozhodol o druhom víťazstve svojím jubilejným stým gólom v súťaži. Pred bránkou potvrdil, že vie nielen parádne prihrávať, ale sa aj objaviť v správnom čase na správnom mieste.

„Súper tam spravil niekoľko drobných chýb za sebou, vďaka čomu som sa ocitol v dobrej pozícii. Útočníci najprv odišli od našich obrancov, čo využil Emil Bagin na strelu a brániaci hráč bol v kľúčovom momente za mnou, čo mi umožnilo otočiť sa a posunúť puk za Kostúra. Som rád, že môj jubilejný gól bol pre nás taký dôležitý. Ak by sme šli do Popradu za stavu 1:1 na zápasy, boli by sme pod oveľa väčším tlakom,“ priznáva Brabenec.

Podtatrancov mrzí, že nedotiahli do víťazného konca aspoň jedno predĺženie, ale hlavy nevešajú. Sú pripravení v domácom prostredí vyrovnať stav série na 2:2.

„Obe prehry boli psychicky veľmi náročné. No nič sa nedeje. Zvolen zatiaľ len potvrdil domáce prostredie. O to isté sa pokúsime aj my. Základ je vyhrať tretí duel vo štvrtok. Nevzdávame sa za žiadneho stavu a nešťastné prehry nás rozhodne nezlomili. Recept na výhru? Dať o jeden gólik viac,“ nestráca dobrú náladu obranca Štefan Fabian.

Potešilo ho, že vo Zvolene si jeho mužstvo vypracovalo dostatok šancí. „V prvom zápase sme v tretej tretine mali navrch a okrem vyrovnania sme mohli pridať aj ďalší gól. Nevyšlo to. Obaja brankári zatiaľ chytajú vynikajúco. U nás v Poprade na užšom klzisku pribudne viac osobných súbojov. Musíme sa vystríhať chýb a nedopriať zbytočne priestor šikovným útočníkom Zvolena,“ dodáva Fabian.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #HK Poprad #play off extraligy