Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zvolen nemyslí na odplatu, Poprad berie repete

Osud ich po roku opäť postavil zoči-voči. Najvyrovnanejšia štvrťfinálová dvojica minulého play off si zopakuje vzájomný súboj v rovnakej fáze vyraďovacích bojov.

13.03.2016 07:44
zvolen, poprad, kostúr, brabenec, semorád Foto: ,
Zľava: Matúšš Kostúr z HK Poprad, Kamil Brabenec a Jan Semorád z HKM Zvolen.
debata

Hokejisti Zvolena majú Popradčanom čo vracať. Vlani viedli v sérii 2:1 aj 3:2 na zápasy a v siedmom mali výhodu domáceho prostredia. Brankár Samuel Baroš síce z hry neinkasoval, no to ani jeho náprotivok Matúš Kostúr. O postupe Popradu rozhodol vo štvrtej sérii samostatných nájazdov Richard Rapáč.

„V žiadnom prípade nemyslíme na odplatu. Čo bolo vlani, je za nami. Sústreďujeme sa na súčasnú situáciu. Máme inak poskladaný tím. Mladší a dravší s lepším korčuľovaním. Spoliehame sa na štyri vyrovnané útoky a veríme vo vlastné schopnosti. Taký kvalitný tretí a štvrtý, ba dokonca i piaty útok ako my, nemá v lige azda nikto,“ vraví útočník Zvolena Lukáš Jurík.

Hrdina minuloročnej série Rapáč sa pri spomienke na ňu pousmeje. Rýchlo však prizná, že obe mužstvá sú teraz v inej situácii. Vlani ich v tabuľke delil jeden bod a séria vopred nemala favorita. Teraz sa Zvolen (tretí po základnej časti) môže pochváliť najproduktívnejším útokom v súťaži. Podtatrancom navyše chýba líder Ľuboš Bartečko.

„Sme v pozícii mierneho outsidera. Zvolen má našľapaný tím s extrémnou silou v útoku. V ofenzíve je vôbec najsilnejší v lige. Priznám, že pre mňa sú Zvolenčania spolu s Košičanmi hlavní ašpiranti na finále. Aj brankára majú výborného, no to aj my. Slabinu majú azda len v defenzíve. Možno by nás mohli trošku podceniť. Každý totiž dobre vie, že Poprad teraz nemá takú kvalitu ako pred rokom,“ naznačuje Rapáč.

Jurík rezolútne nesúhlasí. „Neprichádza do úvahy. Po vlaňajšku sme na sériu ešte viac motivovaní. Obranu možno máme trochu mladšiu a menej skúsenú, ale vyvažujeme to ofenzívnym štýlom. Navyše, už v závere základnej časti sme naznačili, že budeme hrať pozornejšie aj vzadu a viac pomáhať obrancom,“ vysvetľuje a vymenuje i hlavné prednosti súpera: „Kvalitné presilové hry, dobrý brankár a užšie klzisko, ktoré Popradu veľmi pasuje.“

Tešia sa vo Zvolene, že v prípade rozhodujúceho siedmeho zápasu nerozhodnú o výsledku nájazdy, ale predlžuje sa, až kým nepadne gól?

„Asi by sme sa mali,“ smeje sa Jurík a dodáva: „Verím, že sériu ukončíme rýchlejšie. No ak postúpime, nech je to pokojne aj v siedmom zápase.“

Rapáč by si víťazný nájazd rád zopakoval. Chodí na ne často a vcelku úspešne. „Azda príde môj čas skôr než v siedmom zápase. Vieme, čo by na súpera mohlo platiť. Jednoduchý recept – srdce a bojovnosť. Kľúčom bude znepríjemniť hru Brabencovi a ostatným technickým hráčom súpera. Predpokladám, že Kamil sa po vlaňajšku na mňa určite teší,“ doplní.

Zvolen – Poprad

V základnej časti: 2:3 (v), 6:2 (d), 4:3 (v), 1:3 (d), 4:3 pp (v), 4:3 pp (d).

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #HK Poprad