Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Žiline snívajú o postupe. Favoritom je však Nitra

Tabuľkové postavenie, vzájomné zápasy aj priepastný 29-bodový rozdiel hovoria jednoznačne v prospech druhého tímu po základnej časti. Na postup však pomýšľa aj jeho súper.

11.03.2016 09:00
David Laliberté Foto:
David Laliberté z HK Nitra.
debata

Nitra je jediným tímom, ktorý dokázal aspoň čiastočne potrápiť v boji o prvé miesto suverénne Košice. Ofenzívne ladený tím Antonína Stavjaňu bude vo štvrťfinálovej sérii hokejovej Tipsport Ligy čeliť Žiline. Hráči spod Zobora sú favoritmi, no zverenci Milana Jančušku pred súperom strach nemajú.

„Odohrali sme spolu šesť zápasov, dobre sa poznáme. Musíme predvádzať hru, ktorú nám naordinuje tréner. Pokiaľ budeme dodržiavať jeho pokyny, zvíťazíme. Sme ofenzívne mužstvo, spoliehame sa na to. Verím v naše schopnosti,“ vraví Juraj Štefanka, útočník Nitry.

V základnej časti sa Nitrania tešili z víťazstva nad Žilinou štyrikrát. „Určite na nás nečaká nič ľahké, súper má kvalitný tím. Verím, že sa na sériu dobre pripravíme a uspejeme v nej. Musíme ísť od zápasu k zápasu, chceme sa dostať čo najďalej. Keď každý z nás podá svoj najlepší výkon, postúpime,“ nepochybuje nitriansky brankár Michal Valent, ktorý si v sezóne pripísal najviac víťazstiev (26) zo všetkých gólmanov.

Poklonu súperovi zložil aj jeho náprotivok Tomáš Tomek. „Nitra má kvalitný káder – od brankára, cez obranu až po útok. Musíme byť disciplinovaní a snažiť sa eliminovať ofenzívnu silu súpera. Nebude to jednoduchá séria, no chceme uspieť a bojovať o postup. Dôležité bude, aby sme už v prvom dvojzápase v Nitre aspoň raz uspeli,“ želá si opora Žilinčanov.

Dobrá defenzíva je dôležitá, no bez gólu sa vyhrať nedá. Uvedomuje si to aj najlepší žilinský strelec Václav Stupka. „Musíme hrať zodpovedne v obrane a najmä premienať šance. Potrebujeme tímový výkon. Play off je iná súťaž, všetci v nej začínajú od nuly, šance sú vyrovnané. Keď dáme do toho maximum, nemáme sa čoho obávať.“ Čo by mohlo na Nitru platiť?

„Chceli by sme ju prekvapiť rýchlymi brejkmi a húževnatosťou pred bránkou. V tomto sme nebezpeční,“ varuje Stupka.

Nitra – Žilina

V základnej časti: 1:2 (d), 4:3 (v), 4:2 (d), 3:6 (v), 5:0 (d), 2:0 (v)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport extraliga #HK Nitra #MsHK Žilina