Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Košice sa spoliehajú na kvalitu, Martin na úľavu

Najväčší ašpirant na titul verzus mužstvo, ktoré si už účasťou v play off splnilo hlavný cieľ. Pre jedného je postup povinnosťou, pre druhého by bol menším zázrakom.

11.03.2016 10:00
hokej, extraliga, majster, Košice, oslava, 2015, Foto: ,
Hokejisti Košíc sa radujú zo zisku majstrovského titulu.
debata

Štvrťfinálová séria Tipsport Ligy medzi Košicami a Martinom prináša typický príklad súboja prvého a ôsmeho tímu po základnej časti. Pre zverencov Rostislava Čadu hovoria všetky predpoklady – vyššia kvalita, väčšia skúsenosť, najlepšia defenzíva v lige i vyvážený útok. Naopak, hokejisti z Turca sa budú spoliehať najmä na uvoľnenosť a poctivý, obetavý hokej.

„Ideme do série so sebavedomím, ale aj pokorou. Bude to najmä o tom, ako sa k zápasom postavíme my. Martinčanov dobre poznám, nič nám nedajú zadarmo. Nesmieme im dovoliť nasať sebavedomie. Dôležitý je prvý zápas, dobre vstúpiť do série. Čím rýchlejšie to zvládneme, tým lepšie, ale keď sa natiahne, nevadí, budeme bojovať,“ tvrdí útočník Tibor Varga, ktorý prišiel do Košíc počas sezóny práve z Martina. Aby získal prvý seniorský titul.

„Kvalita je na našej strane, súper má mladé mužstvo. Spolieha sa najmä na výborného brankára Dzubinu. Musíme na neho veľa strieľať a dať nejaké góly. Martinčania hrajú dobre aj v oslabeniach. Je len na nás, aby sme zvládli presilovky a aj v nich rozhodli,“ dodal Varga. Martinčania odohrali v základnej časti s Košičanmi vyrovnané stretnutia. Nikdy neprehrali o viac ako dva góly a vo všetkých troch domácich súbojoch vybojovali aspoň bod. Trúfajú si prekvapiť favorita aj v play off?

„Každý športovec chce vždy vyhrať, v play off uspieť a postúpiť. No zároveň si vieme vyhodnotiť naše šance a vieme, kto je jasný favorit. Pôjdeme do toho naplno tak, aby sme, aj keď nepostúpime, mali aspoň dobrý pocit z odvedenej roboty,“ vysvetľuje skúsený obranca a kapitán Martina Ján Tabaček.

Zberateľ titulov (na konte ich má v rôznych súťažiach už osem) pozná veľmi dobre košické prostredie i trénera Rostislava Čadu. „Ďalší titul? To by asi bolo sci-fi. No stať sa môže čokoľvek. Veľa napovie už prvý zápas. Košičania sú víťazmi základnej časti, čo hovorí za veľa. Majú veľké individuality, ale ťažko sa na niekoho zamerať, keď disponujú štyrmi kvalitnými útokmi. Vždy idú naplno celých 60 minút, dodržiavajú systém. Musíme bojovať, obetavo brániť a veľa korčuľovať,“ naznačuje recept.

Podľa trénera Ivana Dorniča by mohli jeho zverenci čosi vyťažiť z toho, že z nich opadne veľký tlak. Naopak, ten sa presunie na súpera. „Košice musia obhájiť titul. Iné ciele si dávať nemôžu. My by sme sa mohli vrátiť k hre z úvodu sezóny. Pokúsime sa vymyslieť niečo, čím súpera prekvapíme,“ sľubuje Dornič.

Košice – Martin

V základnej časti: 2:3 sn (v), 2:1 (d), 2:1 pp (v), 4:2 (d), 4:3 sn (v), 4:3 (d)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport extraliga #HC Košice #MHC Mountfield Martin