Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejový majster získa Pohár Vladimíra Dzurillu

Víťaz najvyššej slovenskej hokejovej súťaže zdvihne v závere sezóny nad hlavu inovovanú trofej - Pohár Vladimíra Dzurillu.

08.03.2016 11:55 , aktualizované: 15:20
Pohár Vladimíra Dzurillu Foto: ,
Pohár Vladimíra Dzurillu
debata

V úvode pondelňajšej tlačovej konferencie k začiatku Slovnaft play off Tipsport Ligy ju slávnostne pokrstila pani Zlatica Dzurillová, manželka najlepšieho slovenského hokejistu 20. storočia. Pri sypaní ľadovej drte do vrchnej časti jej asistoval akademický sochár Jozef Barinka, autor trofeje.

„Pred dvadsiatimi tromi rokmi som na podnet Slovenského zväzu ľadového hokeja pripravil tri varianty pohára pre slovenských hokejových šampiónov. Zadanie znelo, že sa mal ponášať na Stanley Cup. Za ten čas som poškodený pohár viackrát upravoval, oslavy titulov na ňom zanechali nepriaznivé stopy, niekedy aj dosť drastické. Preto sme z vrchu odstránili sošku hokejistu, ktorá trpela najviac. Teraz má trofej telo z duralu, váži 31 kíl a vydrží viac. Pribudol na ňu reliéf s portrétom Vladimíra Dzurillu,“ uviedol autor.

„Na začiatku sezóny sme si pri pohľade na majstrovskú trofej uvedomili, že by jej pristal novší vzhľad. Oslovili sme pána Barinku, jediného človeka, ktorý môže vstúpiť do dizajnu artefaktu. Zároveň sme s predstaviteľmi extraligových klubov rozmýšľali, akú identitu by mal mať. Takmer jednomyseľne sme sa zhodli, že by mala niesť meno Vladimíra Dzurillu, obrovskej hokejovej legendy i veľkej osobnosti,“ konštatoval Richard Lintner, riaditeľ spoločnosti Pro-Hokej, riadiaceho orgánu Tipsport Ligy.

Pred začiatkom vyraďovacej fázy – začína sa v piatok – pripomenul, že návštevnosť zápasov v základnej časti prekročila 500-tisíc fanúšikov, čo svedčí o zvýšenom záujme. Fanúšikovia budú môcť opäť vybrať autora najkrajšieho gólu i najužitočnejšieho hráča v play off.

Agentúrny článok bol nahradený autorským.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport Liga #Pohár Vladimíra Dzurillu