Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Spadol nám kameň zo srdca, priznáva Dzubina

Posledné stretnutia cítili veľký tlak, no vyrovnali sa s ním veľmi dobre. A futbalový výsledok zo záverečného kola rozhodol o tom, že si zahrajú play off Tipsport Ligy. Hokejisti Martina vyhrali v nedeľu na ľade Popradu 1:0 po samostatných nájazdoch a v 1. kole vyraďovacích bojov budú čeliť najlepšiemu tímu po základnej časti - Košiciam.

07.03.2016 17:10
Michal Dzubina Foto: ,
Michal Dzubina.
debata

„Takýchto zápasov som veľa nezažil. Je zriedkavé, ak nepadne gól počas hry. Vedeli sme, že pokiaľ neinkasujeme, uhráme bod a postúpime. Podarilo sa to. Je to fantastický pocit, spadol nám veľký kameň zo srdca. Balansovali sme na hrane play off a baráže, a teraz sa tešíme z postupu. Cítili sme väčší tlak, pretože v play out sú dva dobré prvoligové tímy. Kádre Nových Zámkov a Bardejova majú veľkú kvalitu,“ neskrýval radosť hrdina zápasu Michal Dzubina.

Svojmu tímu pomohol 32 úspešnými zákrokmi. V nájazdoch ho prekonal len Štefan Fabian. Za Martin sa presadili Peter Galamboš a Miloslav Jáchym.

Hráči spod Turca zvádzali tuhý boj o posledné postupové miesto s Piešťanmi. Martin síce 28. februára s Považanmi doma prehral 1:2 po nájazdoch, no víťazstvá v Poprade a predtým doma so Zvolenom 5:0 znamenali zisk 55 bodov. Ich súper získal o štyri mene. Bodovú situáciu zamiešalo aj odstúpenie Skalice, čo Martinu v minisúboji s Piešťanmi pridalo dva body.

„Stalo sa, čo sa stalo. Skaličania mali svoje problémy. Nám to nakoniec pomohlo, pretože sme mali o dva body väčší náskok na Piešťany,“ hovorí otvorene Dzubina, ktorý si po popradskom dueli pripísal už ôsme čisté konto v sezóne, čo je najviac v celej lige.

Martinčanov postup do play off teší, no oslavy sa v šatni nekonali. „Veľmi sme sa radovali, ale na oslavy nebola energia ani čas. Boli sme unavení a čakala nás ešte cesta domov. Už teraz sa však pripravujeme na piatkový zápas v Košiciach,“ vyhlásil 33-ročný brankár.

Proti kvalitným Košiciam to však nebudú mať jednoduché. V čom vidí Dzubina kľúč k martinskému úspechu?

„Verím, že budeme hrať tímovo, ako v posledných dueloch. Nemáme v kádri veľké hviezdy, musíme hrať poctivo dozadu. Pokúsime sa uhrať čo najlepšie výsledky. Vieme, komu budeme čeliť a preto nemáme veľké oči. No zbrane pred sériou rozhodne neskladáme,“ uzavrel rodák z Martina.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MHC Mountfield Martin #Michal Dzubina