Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Martin má náskok, Piešťany väčšiu pohodu

O prvenstve Košičanov po základnej časti, vďaka čomu si vybojovali miestenku do budúceho ročníka Ligy majstrov, sa rozhodlo minulý týždeň v piatok. Na svojho súpera v 1. kole vyraďovacích bojov si ešte musia počkať.

29.02.2016 22:38
Košice, Piešťany Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Práve boj hokejistov Martina a Piešťan o poslednú miestenku do play off (neúspešného z dvojice čaká play out o udržanie sa medzi elitou) vzbudzuje v závere Tipsport Ligy najväčšiu pozornosť. Piešťanci bodovali v ostatných troch stretnutiach za sebou, päťbodový náskok Martinčanov skresali na rozdiel jediného bodu.

Dokonca sa mohli dostať do trháka, to by však museli vyhrať v nedeľu na martinskom ľade v riadnom hracom čase. Výhra 2:1 po samostatných nájazdoch stále udržala vo výhode Martin, ktorý má k dobru aj lepšie vzájomné zápasy.

„Domáci mali prevahu aj tlak. Vzhľadom na priebeh radi berieme aj dva body. Akosi nám nešli nohy, bola na nás badať únava. Sústreďovali sme sa najmä na defenzívu, dostali len jeden gól a keďže sme vyrovnali a so šťastím získali aj druhý bod, sme spokojní. Najdôležitejšie je, že sme si udržali šancu vyhnúť sa baráži,“ priznáva strelec vyrovnávajúceho gólu Jakub Ručkay.

Martinčania majú všetko vo vlastných rukách, i tak ich však ďalšia prehra (už šiesta za sebou, piata rozdielom gólu) riadne mrzí.

„Vývoju zápasu by viac svedčali tri body pre nás, ale čo sa dá robiť. Hostia zahrali v tretej tretine signál, na ktorý nás tréneri upozorňovali… Padla na nás akási deka, najmä v zápasoch doma. Nestrieľame góly. No stále sme vo výhode, musíme to využiť. Nálada v šatni nie je ideálna, ale neklesáme na duchu. Veríme, že vyhráme v piatok so Zvolenom,“ naznačuje martinský útočník Peter Galamboš.

Piešťany v piatok privítajú Poprad a v nedeľu cestujú do Trenčína, Martin sa pokúsi bodovať so Zvolenom a o dva dni v Poprade. Rozhodnú o ôsmej priečke zápasy s Popradčanmi?

„Skôr si myslím, že rozhodnúť môže Zvolen. Stále bojuje o druhú priečku. My sa pokúsime vyhrať oba zápasy a musíme si počkať, ako svoje zvládne Martin. Body zbierame krok za krokom, ale už prišiel čas aj na trojbodový zásah,“ tvrdí Ručkay.

„Musíme bodovať. Hoci máme bodový náskok, s dvoma prehrami by nám ostalo len deviate miesto. Zvolen má veľkú ofenzívnu silu a nedarí sa nám s ním. S Popradom je to lepšie. Predsa by však bolo ideálne so Zvolenom konečne doma vyhrať. V úvode sezóny sme ho na vlastnom ľade zdolali, bolo by fajn vrátiť sa k tomu,“ reaguje Galamboš.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠHK 37 Piešťany #MHC Martin