Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Udržať prvenstvo, praje si košický útočník Spilar

Na piatkové víťazstvo 4:3 s Nitrou nadviazali o dva dni rovnakým výsledkom so Zvolenom.

22.02.2016 16:48
Košice, Banská Bystrica Foto: ,
Hráč HC Košice Gabriel Spilár (v strede).
debata

Hokejisti Košíc prehrávali v oboch súbojoch so svojimi najbližšími prenasledovateľmi o dva góly (s Nitrou 0:2 po dvoch tretinách, so Zvolenom tiež 0:2 a v polovici stretnutia 1:3), no zhodne predviedli parádny obrat v záverečnej dvadsaťminútovke. Dôležitú úlohu zohral v oboch domácich zápasoch krídelník prvého útoku Gabriel Spilar. V piatok v 58. min vyrovnal na 2:2 a v 59. min upravil na 3:2, o dva dni sa v 49. min postaral o víťazný gól stretnutia. „Hoci sme s Nitrou aj Zvolenom nezačali dobre, postupne sme sa zlepšovali a oba zápasy otočili v náš prospech. Dočkali sme sa odmeny za to, že sme do toho šli naplno aj za nepriaznivo sa vyvíjajúceho stavu. A že skončili oba zápasy rovnakým výsledkom? Nebol to zámer, ale diváci si museli prísť na svoje – vyhrali sme a padlo aj dosť gólov,“ hovorí 35-ročný košický odchovanec.

Tri góly v dvoch zápasoch ho potešili, ale nepreceňuje ich. „S Peťom Bartošom a Rišom Jenčíkom sme hrali spolu už aj v minulosti. Dobre sa poznáme a na ľade si rozumieme. Góly sú pekné, ale pre mňa je dôležitejšie, aby som bol zdravý a cítil sa na ľade užitočný,“ vysvetľuje Spilar. Zverenci Rostislava Čadu sedia päť kôl pred koncom základnej časti s 95 bodmi pevne na prvej priečke Tipsport Ligy. Druhý Zvolen stráca deväť a tretia Nitra desať bodov. Všetky tri mužstvá už odohrajú len po štyri zápasy „Aj preto bolo dôležité, aby sme vzájomné súboje zvládli. Inak by to bolo na čele tabuľky poriadne nahustené. Teraz si už chceme prvenstvo udržať a vstúpiť do play off z najlepšej pozície,“ neskrýva odhodlanie Spilar.

Prvú priečku môžu Košičania potvrdiť v utorok na ľade posledných deviatych Piešťan. „Nebude to jednoduché, súperovi ešte ide o veľa. No ideme do Piešťan vyhrať. Blíži sa koniec základnej časti a päťbodový náskok Martina na ôsmej priečke pred Piešťanmi sa mi vidí rozhodujúci. Pochopiteľne, ešte sa môže udiať čokoľvek,“ naznačuje, že vo štvrťfinále rátajú Košičania skôr s Martinom než s Piešťanmi. Spilara teší, že na ostatné zápasy Košíc si našlo cestu do hľadiska viac divákov. „Bolo tomu tak už s Popradom a aj teraz s Nitrou a Zvolenom. Povzbudzovali nás a dúfam, že sme ich potešili víťazstvami,“ hovorí a k atmosfére v šatni dodáva: „Máme radosť, že s tréningom už začali aj zranení chlapci Jirko Bicek a Rišo Lelkeš. Kapitán Marek Bartánus azda stihne play off. Konkurencia i kvalita pôjdu zase hore.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport extraliga #HC Košice #Gabriel Spilar
Načítavajú sa športové výsledky...