Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dole sa už nepozeráme, potvrdzuje čerstvý reprezentant Stupka

Prežíva individuálne vydarenú sezónu. Václav Stupka (29) patrí medzi opory hokejistov Žiliny, pravidelne boduje a na nedávnom turnaji v Innsbrucku zažil premiéru v reprezentačnom drese olympijského tímu.

17.02.2016 17:40
václav stupka, dukla trenčín, mšhk žilina Foto: ,
Útočník Žiliny Václav Stupka v súboji proti Dukle Trenčín.
debata

V poslednom období mu navyše robia radosť aj výsledky mužstva. Po utorňajšom víťazstve 5:0 nad Piešťanmi sa vyšvihli Žilinčania na šieste miesto pred Trenčín, sú len tri body za piatym Popradom.

Výsledok 5:0 evokuje jednoznačný priebeh stretnutia. Bol taký naozaj?
Prvých desať minút bolo vcelku jednoznačných, no potom sme trochu poľavili. V tretej tretine sme opäť pridali a jej priebeh už hovorí za všetko. Pre nás je momentálne dôležitý každý zápas, lebo chceme dokázať, že naša účasť v play off nestojí len na vylúčení Skalice zo súťaže. Chceme zbierať body naďalej a potvrdiť, že sme sa nespoliehali na nikoho pomoc.

Pred deviatymi Piešťanmi máte už dvadsať bodov k dobru. Pomýšľate už len na vyššie priečky?
Ideme od zápasu k zápasu, ako každý. Vždy chceme vyhrať, aby sme sa mohli posúvať v tabuľke vyššie, chceme dosiahnuť čo najlepšie umiestnenie na konci základnej časti. Piešťany sa o účasť v play off pobijú už len s Martinom.

Pozerá sa vám po vylúčení Skalice lepšie na tabuľku?
Čo sa stalo, neteší nikoho. Ako však spomínal Richard Lintner, asi je to pre dobro súťaže. Treba, aby si každý vyčistil stôl a nastavili sa fungujúce pravidlá. Dotklo sa to Skalice, čo je pre klub aj mesto iste nepríjemné, ale nič sa nedá robiť. Pohľad na tabuľku je príjemnejší, hoci dôvod zmien je smutný. Nám sa v poslednom čase celkom darí a zbierame body, čo je najdôležitejšie. Domáci chalani hovoria, že takéto umiestnenie nebolo v Žiline už veľmi dávno.

Ako vysoko by ste sa až mohli posunúť?
S jedlom rastie chuť, takže sa chceme umiestniť čo najvyššie. Záleží to najmä na nás, ako k tomu pristúpime, ale, pochopiteľne, aj od ostatných tímov. Uvidíme, ako sa nám bude dariť. Verím, že čím ďalej, tým lepšie. Vieme, akí súperi nás ešte čakajú – hráme v Martine, doma s Popradom a v Trenčíne. Veríme si a dúfame, že ich povyhrávame. Máme teraz väčší pokoj na hokejkách, čo by nám malo pomôcť.

V utorok si našlo cestu na štadión 701 ľudí. Nie je to málo?
Snažíme sa, najmä výsledkami, prilákať divákov na tribúny – teraz ale aj na blížiace sa play off. Veríme, že už najbližšie do Martina nás príde povzbudiť viac ľudí a zlepší sa to aj najmä doma.

Bodovo sa vám darí, obzvlášť od príchodu Lukáša Handlovského, keď ste utvorili veľmi nebezpečnú formáciu spoločne s Vladimírom Škodom. Ako vám to spolu pasuje?
Mali sme pár zápasov, kde sme celá päťka nazbierali viac bodov. Nebolo to zlé ani predtým, ale Lukášov príchod bol ten povestný pozitívny vietor. Prospelo to a trvá to ďalej. Azda v tom budeme pokračovať.

V 29 rokoch ste si odkrútili premiéru v národnom tíme. Užili ste si to?
Výborný pocit. Som veľmi rád, že sa mi to podarilo. Navyše som strelil v poslednom stretnutí dva góly. Skvelé! Po minulej sezóne, ktorá sa mi veľmi nevydarila, som šťastný, že karta sa obrátila. Niečo som musel priniesť aj chlapcom do šatne – nejaké dobroty plus čosi zaplatiť do pokladničky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #reprezentácia #MsHK Žilina #Václav Stupka
Načítavajú sa športové výsledky...