Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zvolen vystužil ofenzívu, Nitra obranu

Záver prestupového obdobia priniesol v domácej súťaži viacero zaujímavých zmien. Najväčšiu pozornosť pútala budúcnosť Jozefa Stümpela a Pavla Brendla.

17.02.2016 10:00
Henrich Ručkay, Nitra - Zvolen Foto: ,
Zvolen a Nitra boli v závere prestupového obdobia mimoriadne aktívni.
debata

Dlhoročný slovenský reprezentačný center zamieril po ukončení pôsobenia v Nitre do Trenčína. Českého legionára so skúsenosťami z NHL aj KHL, ktorý si naposledy obliekal dres Skalice, zas ulovil Zvolen.

Zvolenčania si stiahli pred play off späť aj útočníka Martina Ďalogu (hosťoval v Skalici) a brankársky post vystuží Igor Cibuľa zo Žiliny. „Útok sme mali dobrý už doteraz, ale keď príde ponuka na takého hráča, akým je Brendl, jednoducho sa to neodmieta. Očakávame od neho zvýšenie ofenzívnej sily a góly. Mohol by nahradiť aj obrancu v presilovkovej formácii,“ cituje hokejportal.net generálneho manažéra HKM Zvolen Milana Čankyho. Klub mal enormný záujem posilniť aj defenzívu, no nakoniec neúspešne.

Kanadského obrancu získala Nitra. Mužstvo s najvyššími ambíciami doplnil 24-ročný Justin Baker, ktorý naposledy pôsobil v nižšej zámorskej súťaži ECHL. Dávnejšie prišiel pod Zobor center Matt Beca, ktorý v zostave nahradil odchádzajúceho Stümpela. Kryť chrbát brankárovi Michalovi Valentovi prišiel v Nitre dobre známy Vlastimil Lakosil.

Ligový líder z Košíc nebol príliš aktívny, odhodlal sa k jedinej výmene. Z Banskej Bystrice prišiel obranca Ivan Jankovič (naposledy si obliekal dres Skalice) a opačným smerom putoval útočník Dalibor Bortňák. Do Banskej Bystrice sa vrátil aj obranca Charles-Olivier Roussel, ktorý bol pod Urpínom počas letnej prípravy, ale následne uprednostnil pôsobenie v zámorí. Na hosťovanie prišiel Lotyš Lauris Bajaruns a zo Skalice Juraj Bezúch.

Výraznejšie zmeny nastali v Poprade a Trenčíne. Podtatranci angažovali útočníkov Ondreja Mikulu, Vladimíra Lantoša a obrancov Henricha Jaborníka a Tomáša Pařízka. V mužstve ostal do konca sezóny aj bývalý juniorský reprezentant Patrik Koyš, ktorý je pod Tatrami na hosťovaní z Trenčína. Dukla získala okrem Stümpela dvoch mladíkov zo Skalice. Účastník ostatného juniorského šampionátu Dominik Briestenský sa vracia do klubu, kde vyrastal. Spolu s ním prichádza talentovaný ešte len 17-ročný Studenič.

V Piešťanoch už dávnejšie získali Miroslava Zálešáka zo Skalice a obrancu Tomáša Nechalu. Žilina a Martin sa k zmenám na poslednú chvíľu neodhodlali.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HKM Zvolen #Tipsport extraliga #HK Nitra #Jozef Stümpel
Načítavajú sa športové výsledky...