Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lintner: V záujme ligy sme ochotní zaplatiť daň

Nemali na výber. Po nenastúpení hokejistov Skalice na tretí zápas v sezóne museli klub vylúčiť zo súťaže.

16.02.2016 18:00
Richard Lintner Foto: ,
Šéf Pro-Hokeja Richard Lintner.
debata (1)

Pro-Hokej, riadiaci orgán slovenskej hokejovej Tipsport Ligy v utorok potvrdil, že súťaž sa dohrá s deviatimi tímami a všetky doterajšie výsledky Záhorákov budú anulované. Účastníkom tak odpočítajú body v súbojoch so Skalicou. Najvýraznejšie si vďaka tomu polepší Žilina, ktorá so Skaličanmi trikrát prehrala. Naopak, do nepríjemnej situácie sa dostali Piešťany. Ich odstup na ôsmy Martin narástol pred utorňajšími súbojmi 47. kola na päť bodov.

„Je mi to ľúto a je to nepríjemné, ale musíme pokračovať v nastúpenej ceste ozdravovania súťaže. Kluby sú vďaka nej vo väčšej finančnej disciplíne. Niekedy možno prídeme o jedného člena, ale pre prospech ligy a dobro všetkých sme ochotní zaplatiť takúto daň,“ poznamenal riaditeľ Pro-Hokeja Richard Lintner na brífingu pre médiá.

Neobáva sa, že by osud Skalice postihol aj ďalšie kluby najvyššej súťaže, no zároveň tvrdí, že v prvej lige je dosť „hladných vlkov“, ktorí by radi postúpili o úroveň vyššie. „Niekto, kto nevládze, si pôjde oddýchnuť a príde iný – čerstvý a plný energie. Tak to funguje v každom biznise. Nevidím dôvod, aby tak nebolo aj v hokeji,“ dodáva Lintner.

Pri konci Skaličanov v súťaži zohrala dôležitú úlohu novinka v hráčskych zmluvách, ktorú zaviedol Pro-Hokej pred sezónou. Dodatok číslo 3 hovorí, že hráč má právo jednostranne vypovedať zmluvu v prípade omeškania platby o viac ako 30 dní.

„Táto zmena sa stala reálnou pákou, aby sa hráči efektívnejšie domohli svojich práv. Vďaka nej sa sprísnili podmienky v súťaži. Bohužiaľ, Skalica na to doplatila,“ vysvetľuje Lintner.

Paradoxne, v Poprade tieto dodatky hráči v zmluvách nemali, a tak z klubu odísť nemohli, hoci nedostávali peniaze. „Šlo o uznesenie klubov, o ich verejné vyhlásenie, že do toho idú. Nemohli sme to od nich nijako vynucovať. Jeden klub do toho nešiel, čo ukázalo jeho charakter a imidž. Našťastie, odvtedy ide Poprad míľovými krokmi vpred a ozdravuje svoju situáciu,“ doplnil Lintner. Po vylúčení Skalice je zrejmé, že v novej sezóne bude mať Tipsport Liga minimálne jedného nováčika. V play out, v ktorom sa bude bojovať o dve miesta v najvyššej súťaži, sa predstaví deviaty tím základnej časti a obaja finalisti play off prvej ligy. „Pri tom všetkom, čo sa deje, to považujem ze jednu z pozitívnejších informácii,“ poznamenal šéf ligy.

Zatiaľ nie je definitívne jasné, či sa okrem tabuľky budú upravovať aj hráčske štatistiky dosiahnuté v súbojoch so Skalicou. Lintner však predpokladá, že by mali ostať zachované bez zmien.

Poprad uhradil dlžoby, body mu odrátajú
Popradčania ešte v závere minulého týždňa uhradili posledný z troch záväzkov voči svojim bývalým hráčom, pre ktoré mali pozastavenú možnosť uzatvárať nové zmluvy a robiť prestupy či hosťovania. „Od piatka mohol klub opäť podpisovať zmluvy s hráčmi, čo aj do konca prestupového obdobia využil,“ potvrdil Lintner. Zároveň potvrdil, že trest odrátania troch bodov za neoprávnený štart Ľuboša Bartečka v stretnutí 38. kola proti Trenčínu ostáva v platnosti.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Lintner #Tipsport extraliga #HK 36 Skalica #Tipsport Liga