Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéf disciplinárky SZĽH obvinil Lintnera z manipulácie s hráčskymi zmluvami

Jozef Vrábel sa k utorku 16. februára oficiálne vzdáva pozície predsedu disciplinárnej komisie Slovenského zväzu ľadového hokeja. Pripojil aj výzvu Richardovi Lintnerovi, aby k 1. marcu 2016 odstúpil z postu riaditeľa a generálneho manažéra spoločnosti Pro-Hokej.

15.02.2016 17:54
Richard Lintner Foto:
Richard Lintner
debata (7)

Vrábel tak urobil prostredníctvom vyhlásenia, ktoré osobne odovzdal generálnemu sekretárovi zväzu Róbertovi Pukalovičovi a okrem zástupcov výkonného výboru a disciplinárnej komisie SZĽH ho elektronickou poštou zaslal aj médiám.

VV SZĽH odvolal Vrábela z funkcie už 3. februára, no ten sa odvoláva na skutočnosť, že stále nedostal písomne doručené rozhodnutie VV ani výpoveď z uzatvorenej dohody o výkone činnosti.

„Pre upokojenie situácie pred začiatkom play-off a majstrovstvami sveta sa k 16.2.2016 vzdávam funkcie predsedu Disciplinárnej komisie SZĽH a zároveň navrhujem SZĽH ukončenie mojej dohody o výkonne činnosti k 1.3.2016. Do tejto doby si budem plniť svoje povinnosti len ako člen DK SZĽH,“ uviedol vo vyhlásení Jozef Vrábel, ktorý v DK SZĽH pracoval od augusta 2015.

K spomenutému vyhláseniu pripojil Vrábel aj výzvu Lintnerovi, aby voči svojej osobe vyvodil sebareflexiu a k 1. marcu 2016 odstúpil z postu riaditeľa a generálneho manažéra spoločnosti Pro-Hokej, ktorá riadi hokejovú Tipsport ligu.

„Za necelých šesť mesiacov, čo je vo funkcii, okrem jeho bombastických vyhlásení pre slovenský hokej neurobil nič pozitívne, len dokázal rozbiť vzťahy medzi hokejovými funkcionármi, rozbiť reprezentáciu SR odmietaním skupinou hráčov okolo neho reprezentovať Slovensko, vyhnať kandidáta na reprezentačný dres SR hráča Košíc Lapšanského zo Slovenska, zbytočne polarizuje našu hokejovú spoločnosť a s predsedom predstavenstva Pro-Hokeja pánom Kovalom si sami vyrábajú predpisy pre seba a svojvoľne si prispôsobujú a prekrúcajú predpisy a poriadky SZĽH,“ uvádza sa vo výzve Jozefa Vrábela.

Lintnera obvinil aj z toho, že v mene Disciplinárnej komisie SZĽH vydával disciplinárne rozhodnutia a pod niektoré bez vedomia a súhlasu uvádzal meno Jozefa Vrábela s jeho funkciou.

„Pri neoprávnenom štarte hráča Bartečka sa dopustil manipulácií s hráčskymi zmluvami hráčov Bartečka a Suchého a robil všetko pre to, aby bol preukázaný neoprávnený štart hráča Bartečka ‚zametený pod koberec‘. A o tomto všetkom bol bez výnimky informovaný aj prezident SZĽH. Záverom sa pýtam, pre koho bolo toto všetko tragikomické divadlo potrebné???“ uviedol ďalej Jozef Vrábel.

K mailu pripojil aj dokument, v ktorom zo svojho pohľadu opisuje „chronológiu pádu DK SZĽH“. Od polovice augusta 2015 až do februára 2016 referuje o situáciách, za ktoré viní výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja, generálneho sekretára či prezidenta zväzu Igora Nemečka.

Kritizuje vznik disciplinárneho senátu, opisuje kauzu brankára Mareka Čiliaka, šéfa detvianskeho hokeja Róberta Ľuptáka, nerešpektovanie pravidiel hokeja skalickým klubom, schválenie nového štatútu DK SZĽH výkonným výborom zväzu bez konzultácie s disciplinárkou či udalosti posledných dní v súvislosti s Ľubošom Bartečkom a napokon aj odvolaním Jozefa Vrábela z postu šéfa a člena DK SZĽH.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Lintner #SZĽH