Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brankár Žiliny Tomek: Teší nás, že sme Košiciam pretrhli sériu

Hokejisti Žiliny prehrávali po prvej tretine v Košiciach 0:2. Za 113 sekúnd však prišiel nevídaný obrat a víťazstvo 3:2 si hostia už udržali.

08.02.2016 19:30
HOKEJ-TL: Nitra – Žilina Foto: ,
Žilinský brankár Tomáš Tomek.
debata

Postarali sa o najväčšie prekvapenie 46. kola hokejovej Tipsport Ligy. Hokejisti Žiliny prehrávali po prvej tretine v Košiciach 0:2. Za 113 sekúnd však prišiel nevídaný obrat a víťazstvo 3:2 si hostia už udržali. Vedúcemu tímu pripravili prvú prehru po štrnástich zápasoch. Veľkou oporou Žiliny bol brankár Tomáš Tomek (27), kryl 35 striel (úspešnosť zákrokov 94,6 %). „Už v prvej tretine bolo v našom pásme veselo. Mali sme štyroch vylúčených a inkasovali sme dva góly,“ hovorí rodák zo Skalice.

Víťazný zápas s Košicami nezačal pre Žilinu vôbec dobre. Čo sa zmenilo po prehratej prvej tretine? Boli sme radi, že bolo len 0:2 z nášho pohľadu, mohlo to byť aj horšie. Pred druhou tretinou sme sa museli zlepšiť vo všetkom, lebo s výkonom z prvej časti by to nedopadlo dobre.

Tromi gólmi za 113 sekúnd vaše mužstvo otočilo duel. Zažili ste už niečo podobné? To asi nie, vôbec som neočakával, že takto trikrát udrieme. Veľmi nám to psychicky pomohlo a dodalo nám to energiu, aby sme najtesnejší náskok do konca udržali.

Košice prehrali po 14 zápasoch. Ceníte si body vďaka tomu viac? Výhra v Košiciach je veľmi cenná. Každá séria sa raz musí skončiť. Tešíme sa, že sme ju pretrhli úradajúcemu šampiónovi práve my.

Predviedli ste 35 zákrokov. Ako sa vám chytalo? Košice boli veľmi aktívne počas celého duelu. Bol som stále v permanencii a chytalo sa mi veľmi dobre.

Kedy vám bolo v zápase najťažšie? Už v prvej tretine bolo v našom pásme veselo. Košice nás prestrieľali 17:3, mali sme štyroch vylúčených hráčov a inkasovali sme dva góly.

V druhej polovici základnej časti sa Žiline darí viac bodovať. Čo prinieslo obrat k lepšiemu? Stále sa snažíme hrať náš štýl hry a bodovať v každom zápase. Predsa len, tabuľka je veľmi nahustená a my chceme naplniť náš predsezónny cieľ.

Tým je účasť v play off? Áno, chceme sa dostať do najlepšej osmičky. Čím vyššie umiestnenie, tým lepšie. Pred nami je Poprad, na chrbát nám dýchajú Martin a Piešťany. Do konca základnej časti ostáva ešte osem kôl, bude to veľký boj.

Aký máte názor na situáciu, ktorá sa odohráva s hokejom v Skalici? Situácia je taká, aká je, kompetentní ju musia riešiť. Uvidíme ako to celé dopadne po reprezentačnej prestávke.

Prípadné vylúčenie Skalice z ligy by výrazne ovplyvnilo tabuľku… Nám by to pomohlo, stratili by sme iba šesť bodov. Niektoré tímy by stratili podstatne viac, no nesmieme sa na to pozerať a kalkulovať. Musíme hrať až do konca naplno bez ohľadu na to, ako to v Skalici celé dopadne.

V Žiline si pred Slovakia Cupom zatrénujete so slovenskou reprezentáciou. Tešíte sa? Určite áno. Naposledy som absolvoval jednodňový kemp v Trenčíne. Trochu si zatrénujem, zabavím sa a potom sa vrátim späť do klubu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport extraliga #Tomáš Tomek
Načítavajú sa športové výsledky...