Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stümpel v Nitre skončil. V kariére chce pokračovať

Vždy sníval, že na záver bohatej a úspešnej kariéry privedie rodnú Nitru k vytúženému majstrovskému titulu.

08.02.2016 15:59
Jozef Stümpel Foto: ,
Jozef Stümpel.
debata (2)

Vždy sníval, že na záver bohatej a úspešnej kariéry privedie rodnú Nitru k vytúženému majstrovskému titulu. Momentálne sa však zdá, že sa bude musieť svojej túžby vzdať. Kapitán Jozef Stümpel sa v ostatných dvoch dueloch Tipsport Ligy vytratil zo zostavy mužstva. Riaditeľ klubu Miroslav Kováčik naznačil, že 43-ročný center sa necíti vo svojej koži a premýšľa nad budúcnosťou.

„Ak sa rozhodne pokračovať v Nitre, budeme radi. Ak zvolí ukončenie kariéry, sme pripravení mu usporiadať rozlúčku s kariérou tak, ako si to hráč jeho rangu zaslúži. Pretože Jožko je bezpochyby najlepším odchovancom v histórii nitrianskeho hokeja. Pokiaľ sa rozhodne z klubu odísť a bude chcieť pokračovať inde, budeme to takisto rešpektovať,“ cituje Kováčika oficiálna stránka klubu.

Majster sveta z Göteborgu 2002 a bronzový medailista z Helsínk 2003 však tieto informácie mierne upresňuje. Vnútorne je už totiž definitívne rozhodnutý v drese Nitry nepokračovať. „Už pred týždňom som v klube oznámil, že končím. Funkcionári mi povedali, aby som si zobral týždeň voľno a prípadne si to rozmyslel, ale som už pevne rozhodnutý. Chcem s klubom rozviazať zmluvu,“ tvrdí jednoznačne Stümpel.

Kariéru však končiť nechce. „To veru nie. Zatiaľ však neviem, kde budem pokračovať. Či ostanem na Slovensku, alebo to skúsim v zahraničí, nad tým som príliš nepremýšľal. Počkám si na ponuky a hľadať nový angažmán mi má aj agent. Ešte máme necelý týždeň do konca prestupového obdobia,“ vysvetľuje hráč s viac ako tisíckou štartov v zámorskej NHL.Pred dvoma rokmi priviedol Nitru do finále, majstrovským Košiciam podľahla až v rozhodujúcom siedmom zápase. Vlani obsadili Nitrania tretiu priečku. Nebude mu ľúto, že nenaplní svoje majstrovské ambície?

„Veľmi ma to mrzí, ale inú cestu nevidím. Nechcem príliš verejne rozoberať, čo sa udialo. Je to o vzťahoch. Radšej som ustúpil,“ naznačuje. Piatkový zápas so Žilinou sledoval z hľadiska, v nedeľu proti Banskej Bystrici už na tribúne chýbal. „Počas víkendu som sa venoval najmä rodine,“ priblížil. Skúsený útočník nastúpil v sezóne na 40 stretnutí s bilanciou 2 góly a 17 asistencií. V predošlých dvoch ročníkoch si držal priemer viac ako bod na zápas a jeho formácia na krídlach s Romanom Tománkom a Lukášom Novákom patrila medzi najobávanejšie v lige.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport extraliga #Jozef Stümpel
Načítavajú sa športové výsledky...