Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pre popradskú licenciu zasadne senát Pro-Hokeja, klubu hrozí aj vylúčenie

Kauza udelenia licencie HK Poprad pre účinkovanie v najvyššej slovenskej hokejovej súťaži Tipsport ligy 2015/2016 má svoje pokračovanie.

28.01.2016 10:24
Poprad, hokej, radosť Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Riaditeľ Pro-Hokeja Richard Lintner disponuje ďalšími dôkazmi o neplnení zmluvných záväzkov popradského klubu voči trom svojim bývalým hráčom na základe exekučných konaní a príkazov v čase po udelení licencie. Vo štvrtkovom vydaní o tom informoval denník Šport.

Podľa nedávneho uznesenia výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) bolo všetko v poriadku a HK Poprad neporušil licenčné podmienky, ako to tvrdil Lintner vo svojom podnete z 8. decembra minulého roku.

Vo štvrtok zasadne trojčlenný senát Pro-Hokeja, ktorý môže prípad posunúť do disciplinárnej roviny. „Môžeme, i keď by sme neradi, potrestať popradský klub zastavením možnosti prestupov až po zastavenie jeho činnosti. Teoreticky až po vylúčenie zo súťaže. Na to posledné však podľa stanov zväzu nemáme právo,“ cituje Šport Richarda Lintnera.

Pochybnosti o oprávnenosti udelenia licencie spolu s finančnými problémami klubu viedli k personálnych zmenám v HK Poprad. V závere uplynulého kalendárneho roka odvolali Tibora Turana z pozície konateľa a výkonného riaditeľa, nahradil ho Peter Žifčák.

Lintner v postoji zväzu vidí porušenie predsezónnej dohody z prezidentom SZĽH Igorom Nemečkom. „Žiaľ, prezident Nemeček neplní našu dohodu, že sa nebudeme miešať do svojich vzájomných oblastí. Ja do vecí zväzu a on do najvyššej hokejovej súťaže, ktorú zastrešuje Pro-Hokej,“ uviedol ďalej Lintner, ktorého roztrpčuje aj politika disciplinárnej komisie SZĽH.

„Tá nám vnáša do súťaže iba chaos. Absolútne nekompetentne a bez akejkoľvek predpisovej opory začal šéf zväzovej disciplinárky Jozef Vrábel na podnet funkcionára Piešťan spochybňovať oprávnenosť štartu hráča Popradu Ľuboša Bartečka a ich trénera Pavla Pukovčeka. Kroky Vrábela sa veľmi ponášajú na dobrodružné ťaženie proti brankárovi komety Brno Marekovi Čiliakovi. Všetci vieme, ako to dopadlo,“ poznamenal pre Šport Lintner.

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Poprad #pro-hokej