Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Handlovskému prospela zmena. Žiline jeho príchod

Po jeho príchode sú zrazu úspešnejší. Vyšvihli sa na ôsmu priečku, ktorá zaručuje postup do play off. V stredu si dokonca poradili aj s dovtedy vedúcou Nitrou.

07.01.2016 18:15
LukṚ Handlovský Foto: ,
Lukáš Handlovský.
debata

Hokejistom Žiliny viditeľne prospelo angažovanie Lukáša Handlovského. A dvadsaťdeväťroč­nému krídelníkovi zmena prostredia tiež. Útočník s reprezentačnými skúsenosťami (2 štarty za seniorský národný tím) opustil začiatkom decembra Banskú Bystricu a za mužstvo spod Dubňa odvtedy odohral osem stretnutí. Žilinčania päť z nich vyhrali a nazbierali 14 bodov. Banskobystrický odchovanec k nim prispel štyrmi gólmi a šiestimi asistenciami.

„Určite to nie je len mojím príchodom, ale som veľmi rád, že sa tímu darí. Vyhrávame, a to sme ešte pokojne mohli vyhrať aj o dva zápasy viac, v ktorých sme prišli o dobrý výsledok zbytočnými chybami a nezvládnutým záverom. Dobre vieme, že koniec základnej časti sa blíži. Preto potrebujeme bodovať čo najviac. Cieľom klubu je od začiatku prvá osmička a aj odmeny sú nastavené len za účasť v play off,“ vysvetľuje Handlovský.

Zverenci Milana Jančušku vyhrali tri z ostatných štyroch stretnutí (nad Nitrou 6:3, vo Zvolene 4:3 sn a so Skalicou 5:4). Od príchodu Handlovského uspeli aj v Martine (1:0) a s Piešťanmi (3:2 sn). Pre klub je veľmi dôležité, že zvláda súboje s priamymi konkurentmi v boji o ôsmu priečku. Tá momentálne patrí Žiline, Piešťany majú na siedmom mieste len o bod viac. Martin zas o tri menej. Posledná Skalica už výraznejšie zaostáva.

„Ťažko povedať, ktoré zápasy sú pre nás kľúčové. Potrebujeme totiž bodovať so slabšími aj silnejšími. Body zbierame, ale aj tak to nestačí na to, aby sme sa od deviateho miesta výraznejšie odpútali. Zdolať Nitru je super, hoci si u nás vybrala slabší deň. Práve to však treba využiť. My sme hrali dobre, ubránili oslabenia a využili presilovky. Šancí bolo na oboch stranách veľa, mohlo sa to skončiť aj 10:6,“ smeje sa štvorbodový hrdina stretnutia (1+3).

Handlovský sa už v osemnástich rokoch vybral na skusy do Česka a legionárčiť tam vydržal deväť sezón. Pred ročníkom 2013/14 sa vrátil do Banskej Bystrice, za ktorú odohral dve vydarené sezóny a získal bronzovú aj striebornú medailu. V aktuálnej sezóne sa mu však nedarilo podľa predstáv. Svedčí o tom aj bodová bilancia. V 29 dueloch nazbieral desať bodov – rovnako, ako v Žiline v priebehu ôsmich stretnutí.

„Koniec v Banskej Bystrici som už aj očakával. Hrával som menej, nebodoval som toľko… Takže ma to nerozhodilo, hoci trochu smutno mi bolo. No už nie som malý chlapec, aby som takúto situáciu nezvládol. Nevedel som len, kde budem pokračovať. Ukázalo sa, že Žilina bola správna voľba. Zatiaľ sa darí klubu aj mne,“ pochvaľuje si a dupľuje, že v klube sú všetci pevne presvedčení, že play off im tentoraz neujde.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MsHK Žilina #Lukáš Handlovský
Načítavajú sa športové výsledky...