Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Turana nahradí v Poprade Žifčák. Jeho úlohou je ozdravenie finančnej situácie

Ozdravenie finančnej situácie v Hokejovom klube (HK) ŠKP Poprad je jedným z cieľov, ktoré si stanovil jeho novozvolený konateľ a výkonný riaditeľ Peter Žifčák.

30.12.2015 13:15
Dukla Trenčín, HK Poprad Foto: ,
Gólová radosť Popradčanov.
debata

„Máme pred sebou výzvy, ktoré by sme v budúcnosti radi dosiahli. Prichádzam ako krízový manažér do situácie, ktorá je v popradskom hokeji. Verím, že sa nám to podarí nejakým spôsobom vyriešiť, aby sme mohli ciele, ktoré sme si stanovili, realizovať v krátkej aj ďalekej budúcnosti,“ uviedol počas stredajšieho brífingu v Poprade.

Nového konateľa a výkonného riaditeľa klubu schválila v utorok 29. decembra na zasadnutí jednomyseľne správna rada HK ŠKP Poprad. Od nového roka nahradí svojho predchodcu Tibora Turana, ktorého správna rada odvolala k 31. decembru z funkcie ešte pred Vianocami.

Podľa prezidenta hokejového klubu Jozefa Švagerka, zároveň primátora Popradu, bude Žifčákovou hlavnou úlohou stabilizovať najmä ekonomickú časť v klube. „Nie je to ľahká oblasť, situáciu pozná, bol informovaný o stave, aký máme. Som však rád, že sme prišli do zdarného konca, ktorý by to dokázal zastaviť,“ skonštatoval Švagerko. Projekt ozdravenia hokeja v Poprade by podľa Žifčáka mohol fungovať aj vďaka silným partnerom.

„Dostal som ponuku od partnerov klubu, mesta Poprad a spoločnosti Aquacity. Som presvedčený, že v spolupráci s doterajšími aj budúcimi partnermi budeme vedieť vyriešiť najpálčivejšie otázky, ktoré nás dnes trápia a pripravíme sa na budúcnosť a oblasť stabilizácie klubu,“ povedal pre médiá. Prehľad o finančnej situácii klubu má. To, v akej výške sa pohybuje dlh klubu, zatiaľ prezradiť nechcel. Suma bude podľa jeho slov jasná po audite. Ako uviedol, nejaké riešenia situácie už sú, na niektorých sa pracuje. Verí, že sa vyrieši situácia nielen spojená s odchodom hráčov popradského klubu, ale aj s licenciou klubu, plánuje o nej hovoriť s Richardom Lintnerom, šéfom najvyššej súťaže Tipsport ligy, ktorej účastníkom je aj popradský klub.

„Popradský hokej má určité veci, ktoré je potrebné riešiť, čo sa týka vyrovnania záväzkov a správnosti udelenia licencie,“ podotkol aj Švagerko. Podľa jeho slov však hokej do Popradu patrí a chce, aby sa v meste zachovala história popradského hokeja a tento šport naďalej pod Tatrami pokračoval. „Máme sľúbenú organizáciu majstrovstiev sveta osemnásťročných v apríli 2017, máme tiež jedno z najlepších mládežníckych družstiev, máme aj žiacku ligu, organizujeme aj juniorov, ktorí dobre reprezentujú mesto,“ pripomenul výzvy a úspechy prezident popradského hokejového klubu.

Popradský hokejový klub má už dlhšie problémy, najprv to boli spomínané okolnosti získania licencie pre štart v aktuálnej sezóne, neskôr nevyplatené dlhy, ako aj otázka finančného krytia chodu klubu do konca sezóny. V súvislosti so vzniknutou kritickou situáciou žiadala správna rada HK Poprad vysvetlenie od vtedajšieho výkonného riaditeľa klubu Tibora Turana ešte 10. decembra, následne jednomyseľne rozhodla o pozastavení jeho funkcie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Poprad #Peter Žifčák