Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zbytočne sme si to skomplikovali, priznal brankár Žiliny

Na výsledky Skalice sa príliš nepozerajú, viac sledujú mužstvá nad sebou. Vzájomný súboj so Záhorákmi bol však pre hokejistov Žiliny nesmierne dôležitý. Predošlé tri totiž nezvládli.

29.12.2015 18:30
HOKEJ-TL: Nitra – Žilina Foto: ,
Žilinský brankár Tomáš Tomek.
debata

„Iný výsledok ako víťazstvo sme si nepripúšťali. Nechceli sme prehrať aj štvrtýkrát. Urobili sme však z toho zbytočnú drámu,“ tvrdí brankár Žiliny Tomáš Tomek.

Hokejisti spod Dubňa zdolali doma Skaličanov v zaujímavej prestrelke 5:4. V zápase síce ani raz neprehrávali, no hosťom dovolili v sedemgólovej druhej tretine vyrovnať na 3:3 aj 4:4. O výsledku rozhodol až gól Richarda Hunu v tretej časti hry.

„Pre brankára to nie je bohviečo. Dostal som štyri góly, navyše posledný z nich bol môj. Vôbec sme Skalici nemali dovoliť dohnať dvojgólový náskok za stavu 2:0 či 3:1. No som rád, že chalani strelili o jeden gól viac a máme potrebné body,“ dodal 27-ročný brankár, ktorý hokejovo vyrastal práve na Záhorí.

Žilinčania sa vďaka tretiemu víťazstvu z ostatných piatich stretnutí posunuli po dlhom čase na 8. priečku, ktorá zaručuje účasť v play off. O bod predstihli Martin. Desiata Skalica na nich stráca už tucet bodov.

„Musíme sa v osmičke udržať. Cieľ postúpiť do vyraďovacích bojov sa nemení. Treba bodovať čo najčastejšie a veriť vo vlastné sily. Liga je nesmierne vyrovnaná, tým pádom zaujímavá, a o účasť v play off ešte možno budú bojovať viaceré tímy. My sa však pozeráme najmä na vlastné výkony. Výsledky Skalice nás ani veľmi nezaujímajú. Musíme skôr držať krok s mužstvami, ktoré sú v tabuľke pred nami,“ dodáva Tomek.

Zároveň však ešte neodpisuje ani Skaličanov. „Do konca základnej časti ešte zostáva 21 kôl. V prípade zlepšených výsledkov sa ešte môžu do toho zamiešať aj oni. Jeden zlý týždeň vás môže poslať v tabuľke dole, naopak jeden vydarený o pár priečok vyššie,“ zdôrazňuje.

V najbližšom období majú Žilinčania náročný program. Preveria ich prvé štyri mužstvá. Dnes sa predstavia vo Zvolene, v nedeľu v Banskej Bystrici a na budúci týždeň privítajú Nitru a pocestujú do Košíc.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #MsHK DOXXbet Žilina #Tomáš Tomek #Tipsport Liga
Načítavajú sa športové výsledky...