Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Popradčania čoskoro uvidia peniaze, klub bude čakať na verdikt

Hokejový klub HK Poprad v priebehu najbližších dní vyplatí hráčom dohodnuté dlžné čiastky z prostriedkov získaných od sponzorov.

11.12.2015 19:16
Poprad, Košice Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Rozhodlo sa o tom na zasadnutí správnej rady klubu, ktoré na štvrtok podvečer zvolal prezident klubu Jozef Švagerko, ktorý je zároveň primátorom mesta Poprad. Členovia správnej rady rokovali niekoľko hodín, venovali sa aktuálnej nelichotivej situácii v klube.

V písomnom stanovisku klub uviedol, že jeho súčasný riaditeľ Tibor Turan navrhol pozastavenie svojej funkcie výkonného riaditeľa do konečného rozhodnutia výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) vo veci udelenia licencie pre aktuálnu extraligovú sezónu.

„Tibor Turan informoval, že nemá záujem, aby jeho osobné spory s vedením spoločnosti PRO-HOKEJ negatívne vplývali na popradský hokej,“ uvádza sa ďalej v stanovisku. Správna rada jeho návrh vzala na vedomie a jednomyseľne rozhodla o pozastavení jeho funkcie. Opatrenie bude účinné od vymenovania zastupujúceho výkonného riaditeľa.

Klub počas najbližších dní vyplatí hráčom dohodnuté čiastky. Tí o nevyplatení niektorých miezd v predošlých dňoch informovali aj Švagerka. „Do konca prebiehajúcej sezóny sa správna rada pokúsi finančnú situáciu v klube zvrátiť tak, aby klub nemal problém získať licenciu pre súťažný rok 2016/2017,“ informovali členovia rady.

Vzhľadom na to, že prostriedky potrebné na splnenie aktuálnych požiadaviek hráčov sa sčasti podarilo zabezpečiť, hokejisti nastúpili na dnešný súťažný zápas v Trenčíne a avizovaný štrajk neuskutočnili.

„Ďalšie kroky vedúce k stabilizácii klubu prijme správna rada až po získaní stanoviska riadiaceho orgánu SZĽH k jednotlivým skutočnostiam týkajúcim sa pôsobenia HK Poprad v lige,“ uvádza sa v závere stanoviska.

Prezident hokejového klubu Švagerko ešte vo štvrtok skonštatoval, že počas zasadnutia správnej rady bude od Turana žiadať vysvetlenie troch základných bodov: prvým mali byť okolnosti získania licencie HK Poprad pre štart v aktuálnej sezóne, druhým doposiaľ nevyplatené dlhy voči hráčom a návrh na ich riešenie a tretím finančné krytie chodu klubu do konca sezóny.

„Ak čo i len jedno z vysvetlení vyhodnotím ako nedostatočné, som pripravený na zásadný krok, a to odvolať výkonného riaditeľa a konateľa HK Poprad Tibora Turana,“ povedal Švagerko.

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Poprad