Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prezident HK Poprad zvolal správnu radu. Žiada vysvetlenie troch bodov

Na základe diania v hokejovom HK Poprad jeho prezident a zároveň primátor mesta Poprad Jozef Švagerko zvolal na štvrtkový večer zasadnutie správnej rady klubu.

10.12.2015 14:07
Popradskí fanúšikovia Foto: ,
Popradskí fanúšikovia.
debata (1)

Na ňom bude od konateľa HK Poprad očakávať vysvetlenie troch základných bodov. "Prvým bodom sú okolnosti získania licencie HK Poprad pre štart v aktuálnej sezóne, druhým okolnosti doposiaľ nevyplatených dlhov a návrh na ich riešenie a tretí bod predstavuje finančné krytie chodu klubu do konca sezóny. Ak čo i len jedno z vysvetlení vyhodnotím ako nedostatočné, som pripravený na zásadný krok, a to odvolať výkonného riaditeľa a konateľa HK Poprad Tibora Turana,“ povedal vo štvrtok v krátkom vyhlásení pre médiá prezident klubu Švagerko.

Švagerko dostal list od popradských hráčov. Tí v ňom informujú o nevyplatení niektorých miezd. Hráči HK Poprad hrozia štrajkom a tvrdia, že sú pripravení nenastúpiť na piatkový zápas Tipsport ligy v Trenčíne. „Hovoril som s ich kapitánom Krotákom a večer máme správnu radu. Ak sa všetko vyrieši a urobia sa zásadné kroky, myslím si, že potom budeme postupovať ďalej,“ reagoval primátor. "Keď som nastupoval do funkcie prezidenta hokejového klubu, mal som podmienku, aby bol kontakt s hráčmi Krotákom, Suchým a Bartečkom, to sú členovia správnej rady a kostra prvého mužstva. Budem s nimi komunikovať a riešiť tieto veci,“ doplnil.

To, či v piatok hráči dostanú aspoň 50 percent z nevyplatených miezd, ako požadujú, primátor zatiaľ nepotvrdil. Švagerko zopakoval, že aj o tom bude vo štvrtok večer rokovať správna rada klubu.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HK Poprad #Jozef Švagerko