Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Licenciu pre Poprad bude riešiť SZĽH

Vedenie najvyššej slovenskej hokejovej súťaže zistilo pochybenie pri udelení ligovej licencie pre HK Poprad.

08.12.2015 16:50
Poprad, Košice Foto: ,
Popradská radosť v košickej Steel aréne.
debata (1)

Spoločnosť Pro-Hokej, ktorá Tipsport Ligu riadi, odovzdala celý prípad výkonnému výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja. „Zistili sme, že podmienky pre udelenie a nakladanie s licenciou neboli splnené, a všetky podklady týkajúce sa tohto sme v pondelok odovzdali na výkonný výbor,“ referoval včera šéf súťaže Richard Lintner, podľa ktorého je táto situácia veľmi nepríjemná.

„Brzdí to našu najvyššiu hokejovú súťaž už roky. Som veľmi rád, že predstavenstvo Pro-Hokeja sa tomu neotáča chrbtom a nezatvára oči. Celý prípad odovzdáva výkonnému výboru SZĽH a ten musí v tomto smere rozhodnúť. Je to veľký krok k dôveryhodnosti celej ligy,“ informoval Lintner. Okrem Popradu sa nezrovnalosti vyskytli aj v súvislosti s konkurenčným Zvolenom, no v porovnaní s tímom spod Tatier nešlo o taký závažný prípad.

Podľa vyjadrení šéfa Pro-Hokeja majú Popradčania dlhy aj v súčasnosti. „Ak sa niečo nezmenilo za posledné dni, tak dlžoba stále existuje,“ dodal Lintner a pripustil, že v rámci kompetencií sa prípadu bude venovať aj disciplinárny senát Pro-Hokeja.

Celá záležitosť so sebou nesie niekoľko zaujímavostí. Prvou je, že licenciu pre HK Poprad na základe návrhu Pro-Hokeja vydal výkonný výbor SZĽH a rovnaký orgán bude riešiť odhalené pochybenie pri tomto procese. Druhou a nemenej dôležitou je fakt, že konateľ a riaditeľ HK Poprad Tibor Turan je člennom výkonného výboru SZĽH, ktorý bude situáciu riešiť. „Je to zvláštne, ale nie prekvapujúce,“ myslí si Lintner.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tipsport extraliga #HK Poprad #SZĽH
Načítavajú sa športové výsledky...