Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Podkonický: Máme lepšiu obranu a pridali sme dravosť

Hoci doma v ostro sledovanom stredoslovenskom derby podľahli svojmu úhlavnému rivalovi (3:4 po sam. nájazdoch), i tak sa po dvoch šestinách základnej časti s päťbodovým náskokom vyhrievajú na čele ligovej tabuľky.

02.11.2015 18:30
Andrej Podkonický Foto:
Asistent trénera Zvolena Andrej Podkonický. V pozadí hlavný kouč Josef Turek.
debata

Hokejisti Zvolena zatiaľ prechádzajú sezónou konštantne bez výraznejších výkyvov. „Na prvom mieste sa cítime dobre. Zachytili sme úvod a darí sa nám. V kabíne i v klube vládne veľká spokojnosť a pohoda. Dúfame, že nám to vydrží čo najdlhšie,“ tvrdí Andrej Podkonický, v minulej sezóne ešte aktívny hráč, teraz už asistent trénera Josefa Tureka.

Vďaka čomu sa Zvolen drží na prvej priečke?
Podávame stabilné výkony. Zatiaľ nás nepostretla kríza. Pred sezónou sme skladali nový tím a nevedeli, ako na tom budeme. Zdá sa, že mužstvo je mladé a plné sily. Máme pár šikovných hráčov. Kamil Brabenec hrá vynikajúco, spolu s ním celá prvá lajna aj druhá. No pridávajú sa tretia i štvrtá. Máme vyrovnaný a dobrý tím.

V lete opustili Zvolen viacerí lídri. Nemali ste obavy, ako si poradíte s výraznou obmenou?
Prišli menej známi, ale dobrí hráči. Bruno Mráz či Juraj Jurík boli v juniorských kategóriách top hráči, Pavel Klhůfek podobne. Samo Baroš už v závere minulej sezóny ukázal, že je kvalitný brankár. Drží nás. Rozhodol veľa zápasov, v ktorých sme v úvode nehrali dobre, no podržal nás. Vďaka nemu sa hrá celému tímu ľahšie. Mladí chalani sú draví, chcú hrať hokej a chcú sa ukázať. Zatiaľ sa zdá, že sme sa neoslabili. Uvidíme, ako to bude pokračovať. Iste, aj na nás príde nejaká kríza a bude len na nás, ako sa s ňou vyrovnáme.

Čakali ste, že bude Jan Semorád top kanonier ligy?
U Honzu sme šli trošku do rizika. V minulej sezóne mu operovali koleno a dlho pauzoval. Aj v lete dlho netrénoval. Potvrdzuje však, že je v poriadku. Keď pôsobil v Pardubiciach, tak hral vo štvrtej, prinajlepšom tretej lajne. U nás je v prvej formácii, hrá všetky presilovky a to je hneď iné. Má našu dôveru a tým rastie aj jeho sebavedomie a výkony. Aj predtým bol dobrý hráč, len nedostal toľko šancí ako u nás.

Čo hovoríte na veterána Kamila Brabenca, ktorý je opäť lídrom tímu?
Každý rok hrá lepšie a lepšie (smiech). U starých hráčov sa hovorí, že ich výkonnosť postupne klesá, no u Kamila je to naopak. Najdôležitejšie je, že je zdravý. Je to veľmi kvalitný hráč s množstvom skúseností. Technicky vynikajúco vybavený hokejista, ktorý skvele číta hru. Má po boku krídla, ktoré mu sedia, aj preto im to ide.

V čom je najväčší rozdiel vo zvolenskom tíme oproti minulej sezóne?
Máme lepšiu obranu. Andersons, Krejčí aj Habšuda posilnili našu defenzívu. V minulosti sme mali skôr technický tím a asi nám chýbala dravosť. Teraz prišla – sme dravší a rýchlejší. Chlapci niektoré chýbajúce veci nahrádzajú bojovnosťou a priamočiarosťou. Mrzí nás, že sa v nedeľu zranil Habšuda. Má na dvoch miestach zlomenú nohu, operovali ho a bude nám chýbať asi dva-tri mesiace. Je to výrazné oslabenie.

Je za vami tretina základnej časti. Na čo si v sezóne trúfate?
Pred sezónou sme si hovorili, že základ je dostať sa do play off a chceli sme sa držať v prvej štvorke, aby sme vstúpili do vyraďovacích bojov s výhodou domáceho prostredia. To sa nemení. V play off by sme chceli postúpiť do semifinále, a tam sa už uvidí.

Veľmi vás mrzí, že ste pred prvou dlhšou prestávkou v súťaži podľahli práve rivalovi z Banskej Bystrice?
Zápas bol parádny, vyrovnaný. Hostia boli v prvej tretine chvíľami lepší, my sme zas mali viac vyložených šancí. Pomohla nám päťminútová presilovka, v ktorej sme dali dva góly. Keby sme pridali tretí, mohlo byť po zápase. Dôležitý pre vývoj bol blbý gól na konci druhej tretiny na 2:2. Ani vyrovnávajúci v závere sme nemuseli dostať. Pre divákov to však bolo ozaj parádne stretnutie. Aj s Trenčínom aj s Banskou Bystricou sme odohrali atraktívne zápasy a potvrdili, že súťaž má svoju kvalitu. Bolo by pekné, keby sme nad Banskou Bystricou vyhrali, ale taký je hokej. My sme zvíťazili v Banskej Bystrici v predĺžení, súper u nás v nájazdoch. A konečne prišlo na štadión viac ľudí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Podkonický #HKM Zvolen #Tipsport extraliga
Načítavajú sa športové výsledky...