Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Skladaný: Nahradiť Rasťa Špirka nie je jednoduché, ale snažím sa

V štyroch zápasoch za Martin strelil päť gólov, pridal asistenciu a prispel k trom víťazstvám. František Skladaný strelil gól aj pri výhre 4:3 nad Nitrou.

21.10.2015 19:00
František Skladaný Foto:
František Skladaný.
debata

I po nedeli tak platí, že Martin ešte doma v sezóne neprehral. „Z gólov mám stále rovnakú radosť. Najmä z tých dôležitých, ktoré pomôžu mužstvu,“ tvrdí 33-ročný skúsený útočník.

Aké je to vrátiť sa po dlhých rokoch domov do Martina?
Nezvažoval som žiadne iné alternatívy. Mám rodinu, dve dcérky, a po odchode z Grodna som považoval za samozrejmosť, vrátiť sa domov, dať si v hlave všetko dokopy a spolu s rodinou sa rozhodnúť, čo ďalej. V Martine mi vyšli vo všetkom v ústrety. Začal som s mužstvom trénovať a potom sme sa dohodli na otvorenej zmluve, keďže som mesiac nehral a už som potreboval zápasy.

Znamená to, že ešte stále máte ambície pôsobiť v zahraničí?
Áno, preto sme sa dohodli na otvorenej zmluve. Nepatrím ešte do starého železa. Najradšej by som hral niekde, nie príliš ďaleko od rodiny. Ideálne by bolo pôsobenie v českej extralige. Dopredu sa však príliš nepozerám. Snažím sa chlapcom v tréningoch aj zápasoch čo najviac pomáhať.

Všetci očakávajú, že mužstvu výrazne pomôžete. Zaväzuje vás to?
Nie je jednoduché prísť do mužstva počas sezóny, navyše po dlhej hernej pauze, a hneď byť jedným z lídrom. Zatiaľ to vychádza a dúfam, že to vydrží čo najdlhšie. Je veľmi dôležité, že sa mi darí strelecky a vyhrávame. Máme mladé mužstvo a chalani potrebujú ukázať správnu cestu. Najefektívnejšie je to výkonmi na ľade.

Prišli ste vlastne nahradiť Rastislava Špirka…
Nebolo to jednoduché. Rasťo tu zanechal obrovský kus práce. Pre mužstvo spravil na ľade i mimo neho nesmierne veľa. Očakávania, aby som ho nahradil sú veľké. Snažím sa robiť všetko preto, aby som sa mu výkonmi vyrovnal a pomohol tímu.

V čom tkvie domáca sila Martina?
Snažíme sa korčuľovať a hrať aktívne, byť nepríjemní k súperom. Z mužstva cítiť mladícku chuť hrať a baviť sa hokejom. Skvelú prácu odovzdávajú tréneri aj celé vedenie klubu, najmä čo sa týka motivovania hráčov a taktiky.

Keby ste vozili viac bodov z vonka, mohli ste byť aj prví…
Niektorí ľudia sa na to takto pozerajú, ale ja nemám rád slovíčko keby. Vždy treba byť vďačný za každý bod, ktorý uchmatnete. Doma ťaháme skvelú sériu a nejaké body sme získali aj vonku. Treba si to vážiť.

Vnímajú ľudia v klube tretiu priečku v tabuľke ako zadosťučinenie po problémoch v lete?
Situáciu v klube som sledoval, dokonca som s chalanmi v lete aj trénoval na ľade. Nebolo to jednoduché. Väčšina ľudí z hokejového prostredia Martinu neverila. Mnohí musia byť prekvapení, kde sa teraz nachádzame. Všetci chalani v kabíne si to užívajú, ale zároveň ostávajú pokorní. Chceme to ťahať čo najdlhšie.

Prezradíte, prečo ste tak rýchlo odišli z Grodna?
Nerád by som sa k tomu vracal. Vnímam to už ako minulosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rastislav Špirko #MHC Martin #František Skladaný