Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do hokejovej Tipsport ligy chce vstúpiť Miškovec

Šéf najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Richard Lintner začiatkom týždňa potvrdil, že do Tipsport ligy má záujem vstúpiť zahraničný klub, podľa piatkového vydania Hospordárskych novín ide o maďarský Miškovec.

16.10.2015 12:07
Richard Lintner Foto: ,
Šéf Prohokeja Richard Lintner.
debata

Ten je ochotný za prípadný vstup údajne aj zaplatiť. „Mám informácie, že chcú vložiť aj nejaké peniaze – hovorí sa o milióne eur. Kto vám dnes ponúkne takú sumu? Miškovec je vraj schopný poskladať mužstvo o 70 percent silnejšie ako niektoré naše tímy,“ citujú HN predsedu predstavenstva Dukly Trenčín Viliama Ružičku.

Ak by predmetnú sumu rovnomerne rozdelili, každý z účastníkov súťaže by dostal po 100-tisíc eur. „Je to dobrá správa, že chce k nám niekto prísť a nie odísť, ako to bolo v minulosti,“ tvrdí riaditeľ klubu z Nitry Miroslav Kováčik. Samotný Lintner názov klubu a miliónovú podporu pre HN nepotvrdil ani nevyvrátil. „Téma je uzavretá v zmysle, že existuje úvaha, že by do Tipsport ligy v budúcnosti vstúpil zahraničný účastník. Existuje dôvod na takúto úvahu,“ uviedol pre HN majster sveta z Göteborgu 2002 Lintner.

Na vstup Miškovca do Tipsport ligy je treba súhlas všetkých účastníkov súťaže a tiež Slovenského zväzu ľadového hokeja. „Bez zväzu to nepôjde. No keď sa na niečom zhodnú tímy, zväz im problémy robiť nebude,“ povedal pre HN bývalý dlhoročný šéf spoločnosti Pro-hokej riadiacej extraligu, Vladimír Paštinský.

Klub z Miškovca založili v roku 1978. Svoje zápasy hráva v aréne s kapacitou takmer 1500 miest, ktorú vybudovali pred desiatimi rokmi. V súčasnosti pôsobí v nadnárodnej MOL lige a najvyššej domácej súťaži. Tím trénuje Kanaďan Bob Dever a v kádri pôsobí okrem maďarských hráčov aj trio kanadských hokejistov, dvaja Američania a jeden Fín.

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Lintner #Miškovec #Viliam Ružička