Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pauza mi veľmi pomohla. Som späť v plnom zdraví, tvrdí Čada

Do Košíc sa vracia po druhý raz. V sezóne 2007/08 nastúpil k mužstvu v januári a priviedol ho do finále. V roku 2009 prevzal tím v septembri po Antonovi Tomkovi a dvoma titulmi za sebou zavŕšil historický majstrovský hetrik.

16.10.2015 10:00
Rostislav Čada Foto: ,
Rostislav Čada.
debata

Máte rád výzvy. Ako vysoko si trúfate vytiahnuť aktuálne predposledné Košice?
Mám rád prácu, kde o niečo ide. V mojom prípade to našťastie vždy tak bolo. Nezáleží len na mne, kam mužstvo vytiahneme. Všetci musíme pracovať, aby sme skončili na tom najlepšom mieste po základnej časti.

Povedali vám, že je vašou úlohou získať ďalší titul?
Nik nič také nehovoril. Samozrejme, očakávania sú vysoké.

Viete, čo mužstvu najviac chýba?
Bol som na stretnutí v Trenčíne, v televízii som videl zápas Ligy majstrov a máme za sebou už aj niekoľko tréningov. Mám prehľad. Keď ste tak nízko v tabuľke, tak vylepšiť sa dá veľa vecí. Mužstvu chýba väčší pohyb a hra do tela. Dnes bez fyzickej zložky hokeja nevyhráte nič.

S čím budete spokojný o mesiac?
Keď zlepšíme postavenie v tabuľke, budeme hrať dobrý hokej a v Košiciach začne naň opäť chodiť oveľa viac divákov, ktorí budú odchádzať domov spokojní.

Koncom januára ste pre zdravotné problémy skončili v Liberci. Chýbal vám hokej?
Veľmi. Bola to pre mňa prvá taká dlhšia pauza v kariére. Veľmi mi pomohla a teraz som späť v plnom zdraví a sile. Cítim sa tak, ako som sa dlho necítil.

Ako ste trávili voľný čas, na ktorý nie ste počas trénovania zvyknutý?
Trošku som premýšľal o mojej hokejovej minulosti. Z mojich dní však zmizli veci, ktoré treba denno-denne riešiť okolo tímu. Spolu trošku s iným spôsobom života to bola pre mňa najlepšia regenerácia. Vrátil som sa k základnej pohybovej činnosti, ktorú som v predošlých rokoch veľmi zanedbával. Teraz mi to pomáhalo. Jazdil som na bicykli, hrával tenis a chodil do posilňovne.

Bola to pre vás veľká zmena?
Po celoživotnej práci som už aj zabudol, že niečo také ako odpočinok existuje. Vrátil som sa späť do hráčskych čias. Pomohlo mi to. Je to suverénne najlepší spôsob odpočinku. Teraz mám trochu strach, že v tejto činnosti uberiem. Nesmiem spohodlnieť! Musím v tom pokračovať.

Takže budete chodiť na štadión na bicykli?
Ešte som nebol, ale začnem. Dal som si taký záväzok.

Na čo ste sa do Košíc najviac tešili?
Najmä som bol zvedavý na zloženie kádra. Tešil som sa na prácu s hráčmi.

V predošlých mesiacoch ste spomalili. Teraz do toho pôjdete opäť naplno alebo sa budete trošku šetriť?
Zvoľniť nemôžem! Akonáhle ste späť v hokeji, nemôžete a nesmiete zvoľniť. Ja to navyše ani neviem.

Manželka vám odobrila návrat do Košíc. Nechcela prísť s vami?
Manželka je vždy doma. Nebola so mnou v Omsku, Bratislave, Košiciach ani vo Švajčiarsku. Moju trénerskú kariéru sleduje a vie, kde som bol ako spokojný. Tak si dovolila vysloviť názor, že by som mal košickú ponuku vziať.

Máte v meste svoje obľúbené miesta?
Tie sú u mňa stále rovnaké (smiech) a asi ani pri treťom pobyte v Košiciach sa nezmenia. No bol som sa už prejsť po Hlavnej ulici, a keď som si vybavoval telefón, tak som zablúdil do jedného z nákupných centier a celkom sa mi tam páčilo.

Sledujete, ako sa darí Libercu a Slovanu, v ktorých ste naposledy pôsobili?
Keď odniekiaľ odídem, tak si zvyknem pozrieť výsledky a viac sa tým nezaoberám. Sústreďujem sa len na svoje aktuálne pracovné povinnosti.

Podpísali by ste ešte niekedy päťročnú zmluvu – ako v Bratislave?
(smiech) Päťročnú zmluvu mi vtedy ponúklo vedenie Slovana. Ja som takú nežiadal. Aby sa dodržali kontrakty a dohody, musí to fungovať a spokojné musia byť obe strany. Na dodržaní zmluvy, keď to nefunguje, netrvám.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rostislav Čada #HC Košice
Načítavajú sa športové výsledky...