Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Za Čadovým príchodom do Košíc bola aj manželka

Hokejisti Košíc zatiaľ v tejto sezóne Tipsport ligy pôsobia nemajstrovsky. Po 11 kolách im patrí predposledná 9 priečka v tabuľke s bilanciou 4 víťazstvá a 7 prehier. Aj preto sa obrátili s prosbou o pomoc na osvedčeného odborníka do susedného Česka.

13.10.2015 11:10
Rostislav Čada Foto: ,
Rostislav Čada.
debata

Rostislav Čada vybojoval s HC Košice dva majstrovské tituly v sezónach 2009/2010 a 2010/2011 a v tíme východniarov zanechal za sebou výraznú trénerskú stopu. Teraz sa vrátil na miesto činu odhodlaný maximálne pomôcť trápiacej sa značke slovenského hokeja.

„Chcem dostať mužstvo na priečky, ktoré si košický hokej zaslúži. Je to veľmi zaväzujúca úloha a urobím všetko pre to, aby sa mužstvo zdvihlo. Budem k tomu potrebovať pomoc hráčov,“ cituje server hokej.sk Rostislava Čadu.

Skúsený tréner ešte začiatkom tohto roka pôsobil na lavičke Liberca v najvyššej českej súťaži, potom však zo zdravotných dôvodov zrušil svoj kontrakt a oddychoval. Nie je nečakaný návrat do Košíc pre 61-ročného Čadu tak trochu hazardom aj so zdravím? "Dosiaľ som pracoval prakticky bez akéhokoľvek oddychu. Som typ človeka, ktorý denne premýšľa o hokeji, ešte aj počas dovolenky. Takýto spôsob práce sa, pochopiteľne, musí prejaviť na zdraví. Momentálne sa už ale cítim oddýchnuto, motivovane a veľmi sa teším na prácu v Košiciach,“ uviedol Čada na utorkovom stretnutí s novinármi a pridal aj zaujímavosť. Tretí odchod na východ Slovenska mu schválila aj manželka. Dokonca bola jeho iniciátorkou v dobrom slova zmysle. "Je so mnou od samého začiatku a spoločne prežívame pracovné úspechy aj neúspechy. Budete sa možno čudovať, ale bola to práve ona, kto mi povedal – ak máš prijať nejakú ponuku, tak bež do Košíc,“ skonštatoval Čada aj pre hokej.sk.

Od pondelka je známe, že vedenie „oceliarov“ sa dohodlo na pôsobení R. Čadu v majstrovskom tíme HC Košice do konca aktuálnej sezóny 2015/2016. Jeho asistentom bude 34-ročný bývalý útočník a košický hokejista, doterajší tréner mládežníckych družstiev HC Košice Marcel Šimurda. "Vybral som si ho pre jeho ľudské vlastnosti. Marcel získal prvé trénerské skúsenosti pri mládeži a vždy išlo o charakterného človeka. Cením si jeho ľudskosť, nasadenie a prístup k hokeju,“ dodal Čada.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rostislav Čada #HC Košice
Načítavajú sa športové výsledky...