Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košičania dlho bez trénera neboli. Na východ sa vracia skúsený Čech Čada

Trénerské provizórium v tíme hokejového majstra HC Košice po sobotňajšej rozlúčke s Petrom Oremusom trvalo len veľmi krátko. Už v utorok predpoludním by sa na tréningu v Košiciach mala predstaviť staronová tvár - Rostislav Čada.

12.10.2015 07:14
Rostislav Čada Foto: ,
Rostislav Čada.
debata (1)

Vedenie „oceliarov“ sa dohodlo na pôsobení 61-ročného kormidelníka v majstrovskom tíme HC Košice do konca aktuálnej sezóny 2015/2016. Jeho asistentom bude 34-ročný bývalý útočník a košický hokejista, doterajší tréner mládežníckych družstiev HC Košice Marcel Šimurda. Informuje o tom webová stránka HC Košice.

Nedeľňajšie víťazné stretnutie Tipsport ligy na ľade Banskej Bystrice (3:0) odkoučoval v tíme Košíc „na záskok“ mládežnícky tréner Miroslav Marcinko.

„Rostislav Čada bol najhorúcejším kandidátom na uvoľnenú pozíciu hlavného trénera. Dokonale pozná prostredie aj chlapcov v mužstve. Sme radi, že sme sa dohodli tak rýchlo,“ vyjadril sa generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš pre hckosice.sk.

S menom Rostislava Čadu sa spájajú viaceré úspechy HC Košice. V sezóne 2007/2008 priviedol mužstvo do pamätného finále so Slovanom Bratislava. Potom odišiel do Švajčiarska, ale návrat znamenal v sezónach 2009/2010 a 2010/2011 dva majstrovské tituly a zavŕšenie majstrovského hetriku.

Neskôr pôsobil v KHL v Avangarde Omsk aj Slovane Bratislave. Belasých doviedol hneď v prvej sezóne ich účinkovania v nadnárodnej súťaži do play-off. V uplynulom ročníku koučoval tím Bílí Tigři Liberec v českej najvyššej súťaži, s ktorým sa v januári tohto roku nečakane rozlúčil zo zdravotných dôvodov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Rostislav Čada #HC Košice
Načítavajú sa športové výsledky...