Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

NÁZOR: Začiatok zmeny

Slovenský extraligový hokej dostal v týchto horúcich dňoch pred nadchádzajúcim ročníkom osviežujúci vitamín C.

08.08.2015 10:00
Richard Lintner Foto: ,
Richard Lintner.
debata (5)

Richard Lintner, majster sveta z Göteborgu 2002 a hokejový svetobežník so skúsenosťami z NHL, prichádza na post riaditeľa Pro-Hokeja, spoločnosti, ktorá riadi najvyššiu slovenskú súťaž. Po vyše mesiaci od kongresu Slovenského zväzu ľadového hokeja, na ktorom podľahol v súboji o post prezidenta staronovému Igorovi Nemečkovi (pomerom hlasov 45:58), bývalý obranca prijal ponuku Juraja Kovala, predsedu predstavenstva Pro-Hokeja.

Lintner po volebnej prehre netajil rozčarovanie. Keď postupne opadli emócie, netresol dverami. Vzal si čas na rozmyslenie, na stretnutiach s predstaviteľmi klubov konfrontoval svoje predstavy s ich očakávaniami, oboznamoval sa s realitou. Od oponentov najčastejšie počúval, že by mal prejaviť viac pokory, vyčítali mu, že sadnúť si do prezidentského kresla bez akýchkoľvek skúseností z riadenia je príliš trúfalé a samoľúbe. S niečím sa dá súhlasiť – a pochopil to aj Lintner. Dal najavo, že netrvá na princípe buď – alebo.

Sadne si síce na šéfovskú stoličku, no oveľa vratkejšiu než je prezidentská. Viaceré extraligové kluby žijú z ruky do úst, neraz aj na dlh. Zjednodušene – Lintnera budú posudzovať aj podľa toho, či im ekonomicky pomôže. Nové vedenie Pro-Hokeja má veľkú príležitosť dať extralige príťažlivejšiu tvár. Zo dňa na deň to nepôjde, ale začiatok zmeny k lepšiemu to byť môže.

Citrón, ako Lintnera prezývajú, sa určite vymačká na doraz – ako predtým na ľade. A možno v budúcnosti ani ten hokejový trón nemusí byť nereálny. Zväz dostal v novozloženom riadiacom orgáne kvalitného oponenta, čo prirodzene akceleruje oba vážne subjekty. Verme, že v prospech hokeja, napätia už bolo vyše mantinelu.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Lintner #pro-hokej