Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

S Duklou trénovali na ľade aj skúsení Petrovický a Pavlikovský

Dovedna 31 hráčov malo trénerské duo Ján Kobezda - Marcel Hanzal k dispozícii na pondelkovom prvom tréningu Dukly Trenčín na ľade pred extraligovou sezónou 2015/2016.

27.07.2015 13:34
Róbert Petrovický Foto: ,
Róbert Petrovický.
debata

Na hracej ploche sa predstavili traja brankári, jedenásti obrancovia a sedemnásti útočníci. Tréneri ich rozdelili do dvoch skupín. „Prvý tréning je vždy zábavnejší, je to veľký rozdiel prejsť zo suchej prípravy na ľad, takže tak to aj berieme. Nebolo to extrémne náročné, chlapci si musia zvyknúť na výstroj. Buď je nový, alebo suchý po lete, takže potrebujú istý čas, aby si na to zvykli. Postupne budeme pridávať záťaž. Klasicky budeme trénovať vo väčších objemoch dvojfázovo. Postupne sa bude uberať objem a zvyšovať intenzita,“ povedal pre klubový web kouč Ján Kobezda.

Okrem už avizovaných nových hráčov na ľade nechýbala ani dvojica skúsených hokejistov, ktorí sú tesne pred podpisom kontraktu s klubom. Róbert Petrovický hral za Duklu aj v predchádzajúcich dvoch sezónach, no štyridsaťročného obrancu Richarda Pavlikovského čaká návrat do Trenčína po pätnástich rokoch. „Od oboch skúsených hráčov očakávame, že budú aj predĺženou rukou medzi hráčmi a trénermi. Verím, že to bude fungovať. Káder teraz máme takmer kompletný. Môže sa stať, že ešte niekto vyskočí a doplníme mužstvo, aktívne už posily nehľadáme. Buď to vyplynie zo situácie, alebo sa tak rozhodneme po prvých ligových kolách v septembri,“ pokračoval Ján Kobezda.

Pod hradom Matúša Čáka je niekoľko hráčov na skúške. V minulosti už v Trenčíne hrali Michal Toman i Filip Šedivý, trojica zahraničných hráčov dostane šancu v príprave na základe exkluzívnej spolupráce Dukly s univerzitným hokejovým tímom Gladiators Trenčín. Švédsky obranca Viktor von Haugwitz a útočníci Gleb Bylina z Bieloruska a Gordy Bonnel z USA majú šancu, aby sa dostali do extraligového tímu. „Ak sa im to nepodarí, môžu študovať na miestnej CityUniversity a hrávať univerzitnú súťaž EUHL,“ uvádza sa na webe Dukly.

Generálny manažér a tréner Dukly Ján Kobezda už prezentoval aj méty klubu v novej sezóne. „Musíme mať len tie najvyššie ciele, nemôžeme si hovoriť, že šieste miesto nám stačí. Máme v tíme skúsených hráčov aj talentovaných mladíkov, musíme teda mať najvyššie ciele. Od prvého dňa to tak všetci musia brať a všetci musia rozmýšľať nad tým, že sa chceme prebojovať do finále. Či sa tam dostaneme, to je už druhá vec, ale nikto tu nemôže rozmýšľať, že uvidíme, čo sa stane. Každý musí ísť od začiatku jasne za týmto cieľom,“ povedal Kobezda.

Prvý prípravný zápas odohrajú hokejisti Trenčína už v piatok 31. júla, ich súperom bude výber Francúzska do 23 rokov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Trenčín #Róbert Petrovický #Richard Pavlikovský