Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejovým mládežníkom šéfuje Frühauf. V Poprade ho nahradil Šupler

Hokejový odborník Jozef Frühauf sa stal po štyroch rokoch opäť šéftrénerom slovenských mládežníckych reprezentácií.

26.07.2015 15:01
Július Šupler Foto:
Július Šupler.
debata

Vo funkcii vystriedal Ernesta Bokroša, ktorý ju vykonával spolu s povinnosťami hlavného kormidelníka juniorskej reprezentácie SR. Bokroš naďalej zostáva koučom „dvadsiatky“.

„Nedokážem presne povedať, prečo došlo k tomuto rozdeleniu. Keď sme sa však bavili, pán Bokroš mal veľa povinností pri projekte SR ‚20‘, a tiež ešte za môjho minulého pôsobenia na zväze vznikli v roku 2010 rôzne projekty, čo sa týka súťaží, vekových kategórií a hokejových či denných akadémií, ktoré sa však nepodarilo zrealizovať. Teraz sa tieto projekty snažíme znovu naštartovať a pomaličky ich aj uvádzať do života, aby sa zvýšila starostlivosť o mládež a najmä výkonnosť mladých hráčov,“ uviedol podľa oficiálneho webu Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) v rozhovore pre portál Slovakprospects Jozef Frühauf.

Na staronovej pozícii bude mať na starosti vzdelávanie trénerov i dohľad nad tréningovými procesmi jednotlivých mládežníckych reprezentácií.

Frühauf doteraz pôsobil ako manažér mládeže v Poprade, ostatné tri ročníky mal pod palcom aj ako lodivod dorastencov. Pod Tatrami ho nahradilo známe meno. „Celú moju agendu v Poprade preberá Július Šupler, ktorý je teda novým manažérom mládeže v Poprade a zároveň koučom dorasteneckého mužstva,“ dodal Jozef Frühauf.

debata chyba
Viac na túto tému: #Július Šupler #Ernest Bokroš #Jozef Frühauf