Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Liptáci počítajú s extraligou. Čakajú len na podpis

Hokejisti Liptovského Mikuláša by sa po piatich rokoch mohli vrátiť do najvyššej slovenskej súťaže.

09.07.2015 15:34
Hokejista, puk, bránka Foto:
Ilustračné foto
debata

Škrt cez rozpočet im môže urobiť len mestské zastupiteľstvo v Piešťanoch na čele s primátorom Milošom Tamajkom. Ten v ostatných dňoch rokoval s vedením hokejového klubu ŠHK 37 o udržaní extraligovej príslušnosti.

Na minulotýždňovom rokovaní poslaneckého zboru požadovali piešťanskí fanúšikovia pomoc pre extraligistu. Zhruba tridsať z nich, ktorí prišli na rokovanie s transparentom Naši víťazi, žiadali, aby sa poslanci zjednotili v prohokejovej politike.

„Žiadame aj o zmenu politiky vedenia mesta k výstavbe tréningovej hokejovej haly pre reprezentačné tímy osemnástky a dvadsiatky. Žiadame, čo najskoršie zvrátenie obrovskej hanby, ktorá padla na Piešťany neuskutočnením Memoriálu Ivana Hlinku,“ cituje agentúra SITA hovorcu fanklubu Rastislava Gavora.

Medzinárodný hokejový turnaj hráčov do 18 rokov sa v predchádzajúcich trinástich rokoch konal v kúpeľnom meste. V súčasnosti sa na zimnom štadióne boria s nefunkčnou strojovňou, ktorá vypovedala svoju činnosť a oprava potrvá minimálne do polovice augusta. Ďalším problémom sú nevyplatené mzdy hráčov a trénerov v približnej výške 80-tisíc eur.

Prezident klubu Jaroslav Lušňák pred troma týždňami na žrebovaní extraligy pripustil, že pri najhoršom scenári nemusia v súťaži pokračovať. „Zistili sme presné podmienky prepisu extraligy do Liptovského Mikuláša a teraz nás už len čaká práca na splnení týchto podmienok,“ uviedol v pondelok Lušňák pre hokej.sk.

Zároveň vylúčil, že by Piešťany mohli pôsobiť v druhej najvyššej súťaži pod jeho vedením. „Prvá liga by sa v Piešťanoch mohla hrať, ale ja to určite robiť nebudem. Ani v ďalších obdobiach za tohto vedenia mesta neurobím nič,“ dodal.

Nelichotivú situáciu v Piešťanoch zaznamenali funkcionári Liptovského Mikuláša, ktorý naposledy pôsobili v extralige v sezóne 2009/2010. Odvtedy sa márne pokúšali vrátiť medzi elitu. V uplynulom ročníku obsadili štvrté miesto. Odkúpením licencie by sa tradičná hokejová bašta vrátila na extraligovú mapu.

„Zaznamenali sme, že vedenie mesta Piešťany sa snaží s klubom dohodnúť. V súčasnosti však nemáme žiadne informácie, že by sa malo niečo zmeniť. V Liptovskom Mikuláši počítame, že budeme hrať extraligu,“ uviedol predseda predstavenstva MHK Ivan Droppa.

Podľa jeho vyjadrení je dôležité, aby sa celá situácia vyriešila, čo najskôr. „S Piešťanmi sme ústne dohodnutí. Verím, že v piatok to dotiahneme aj po formálnej stránke. Nemôžeme to príliš naťahovať, lebo extraliga si vyžaduje odlišné plány v porovnaní s prvou ligou. Verím, že posunom vyššie by stúpli aj naše marketingové možnosti,“ doplnil bývalý slovenský reprezentant, ktorý v drese Chicaga okúsil v devätnástich zápasoch aj zámorskú NHL.

V prípade získania licencie by klub z Liptova prevzal aj piešťanské športové záväzky vo výške 80 tisíc eur. Do extraligovej sezóny by podľa informácií vstúpil s predbežným rozpočtom 600-tisíc eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠHK 37 Piešťany #MHk 32 Liptovský Mikuláš