Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Piešťanský hokej je v troskách. Nahradia ho v extralige Liptáci?

Do hokejovej Tipsport extraligy sa možno po piatich rokoch vráti Liptovský Mikuláš. Tradičná bašta slovenského hokeja by mohla získať licenciu pre najvyššiu súťaž od Piešťan, kde majú viaceré problémy.

07.07.2015 15:55
Martin Šúrek Foto: ,
Brankára Martina Šúreka z ŠHK 37 Piešťany (vľavo) prekonal Košičan Jakub Suja.
debata

V kúpeľnom meste sa ešte snažia o záchranu najvyššej súťaže. Ak sa to tamojším funkcionárom s mestskou radnicou nepodarí, pravdepodobne do 31. júla s prispením Liptákov splnia podmienky pre extraligu a následne získanú licenciu posunú MHk 32 Liptovský Mikuláš, ktorý skončil v uplynulej sezóne I. ligy na 4. mieste. Extraligista však môže posunúť v prípade vlastnenia licencie svoje miesto komukoľvek.

Oba kluby už absolvovali prvé kolo rokovaní o postúpení licencie, informácie získavali aj na Slovenskom zväze ľadového hokeja, kde im legislatívne oddelenie malo potvrdiť, či pripravovaná dohoda obsahuje všetky potrebné náležitosti. Zatiaľ je však všetko len v rovine ústnej.

„V tejto chvíli sme s Piešťanmi v podstate dohodnutí. Ostáva spísať zmluvu o postúpení extraligovej licencie a následne ju za obe strany podpísať,“ uviedol pre web hokej.sk predseda predstavenstva MHK 32 Ivan Droppa. V Liptovskom Mikuláši si trúfajú na extraligu aj po finančnej stránke, súťaž by im mohla pomôcť tiež marketingovo. Účasť v extralige by urýchlila aj modernizáciu zimného štadióna.

Posledné slovo v otázke presunu extraligy z Považia na Liptov bude mať piešťanský klub. Ak by vyriešil svoje problémy, v Mikuláši by sa hrala naďalej prvá liga.

„Ešte včera by som povedal, že extraligovú licenciu získame na sto percent. V tejto chvíli to vidím tak na 80 %. Stále je možnosť, že si v Piešťanoch svoje problémy nejako vyriešia. Sústredíme sa preto len na to, čo môžeme ovplyvniť. Pripravujeme zmluvu a ak sa nič nestane, v piatok ju môžeme podpísať a vrátiť sa tým do extraligy,“ uviedol pre hokej.sk Ivan Droppa.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠHK 37 Piešťany #MHk 32 Liptovský Mikuláš